Super chrumkavé krekry z tekvice hokkaido

Sezóna tekvíc je tu! Využime, čo nám príroda dáva a doprajme si zdroj čerstvej zeleniny na maximum. Krásna žltá farba tekvice hokkaido napovedá o tom, že je plná vitamínov. Má len málo kalórií a veľké množstvo vlákniny, vďaka ktorej nás krásne zasýti. Zúžitkuj ju v týchto fantastických krekroch. Snack na letné dni ako vyšitý :-).

Čo budeme potrebovať na 2 plechy?

  • 250 g upečenej tekvice hokkaido (asi polovica menšej tekvice)
  • 250 g špaldovej múky
  • 100 ml kvalitného mlieka
  • 100 ml olivového oleja
  • 2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa
  • soľ
  • tekvicové semienka
  • 1 vajce na potretie

Ako budeme postupovať?

1. Surovú tekvicu vložíme do zapekacej misky a dáme piecť do rúry rozohriatej na 200 stupňov asi na 1 hodinu – kým nie je mäkká.

2. Keď je tekvica upečená, necháme ju vychladnúť. Po vychladnutí vydlabeme dužinu tekvice lyžicou a v miske ju rozmixujeme tyčovým mixérom.

3. Pridáme múku, mlieko, olej, kypriaci prášok, soľ a vypracujeme vláčne cesto. Na pracovnú dosku dáme múku a cesto dobre premiesime.

4. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Papier na pečenie vystrihneme podľa veľkosti plechu. Na papier si položíme polovicu cesta a rozvaľkáme na cca 4 mm. Plát v kuse potrieme vajíčkom a nožom krájame štvorčeky. Cesto sa trocha lepí, treba byť trpezlivý. Ja som zvolila tento spôsob pretože sa mi zdal najrýchlejší. Je na tebe, aký spôsob zvolíš a aké tvary budeš vykrajovať.

5. Na každý štvorček položíme tekvicové semienka a nakoniec krekry dochutíme soľou.

6. Takto pripravené krekry vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme cca 10 až 15 minút – záleží na tom ako ti pečie rúra.

fitshaker-blog-krekry-z-hokaido1

fitshaker-blog-krekry-z-hokaido3

fitshaker-blog-krekry-z-hokaido4

fitshaker-blog-krekry-z-hokaido5

fitshaker-blog-krekry-z-hokaido6

Super chrumkanie :-).

 

Výživové hodnoty na 100 g:

Kalorická hodnota Tuky Sacharidy Bielkoviny
1 208 kj

287 kcal

16 g 26 g 7 g

 

Ďalších viac ako 30 receptov na zdravé chrumkanie nájdeš TU.

 

nová-kniha-blog-text2

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 11/08/2016 a zaradený do kategórie: DesiataReceptyZdravé chrumkanie   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre