Čas prípravy: 1 hodina+ chladnutie
Čo budeme potrebovať na 10 kúskov?
- 1 hrnček* pšena
- 2 hrnčeky* vody
- 150 g kvalitnej vysoko percentnej čokolády
- 3 vajíčka
- 50 g kokosového cukru
- 120 ml kvalitného mlieka
- 1 lyžičku kypriaceho prášku do pečiva bez fosfátov
- 1 lyžičku mletej škorice
* hrnček s objemom 300 ml
Ako budeme postupovať?
2. Čokoládu nalámeme na kocky a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Tiež necháme vychladnúť.
3. Kým pšeno a čokoláda chladnú, rozbijeme si vajíčka a rozdelíme ich na žĺtky a bielky.
4. Žĺtky vyšľaháme do peny spolu s cukrom. Pridáme mlieko, kypriaci prášok a škoricu.
5. Premiešame, pridáme vychladnutú čokoládu a pšeno. Všetko dôkladne premiešame a na záver zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielok.
6. Pečieme 30 min. na 180 ˚C.
Tip: Tento koláčik chutí perfektne s jabĺčkami. Jablká nakrájaj na kocky, na panvici ich skaramelizuj s troškou cukru a masla. Pridaj škoricu a je to.
Skvelé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
A čo ďalšie ochutnať zo pšena?
Chrumkavé cuketovo-pšenové placky: zdravý obed či večera aj pre deti od 1,5 roka
Lahodný pšenový nákyp, ktorý naštartuje trávenie
Cícerový guláš so pšenom. Chutí skvele aj bez mäsa!
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!