Cícerový guláš so pšenom. Chutí skvele aj bez mäsa!

V tomto guláši budete zbytočne hľadať mäso, nie je tam. Ale budete prekvapený ako dokáže skvelo chutiť aj bez neho. A dokonca aj zasýtiť :-).

Čo budeme potrebovať na 2-3 porcie?

  • pol šálky cíceru
  • 1 cibuľu
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • pol lyžičky kurkumy
  • pol lyžičky červenej mletej papriky
  • vodu na zaliatie
  • 3 štipky himalájskej soli
  • kapiu
  • červenú mletú papriku
  • bujón napr. Wurzl z bio obchodu
  • pšeno
  • soľ

Ako budeme postupovať?

1. Cícer si namočíme cez noc do vody.

2. Vodu zlejeme a dáme ho variť kým nezmäkne.

3. Do hrnca dáme lyžicu oleja a opražíme nakrájanú cibuľku a cesnak.

4. Pridáme kurkumu, červenú mletú papriku a chvíľku pražíme.

5. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a petržlen a ešte chvíľku opražíme.

6. Nakoniec pridáme cícer a zalejeme vodou.

7. Pridáme bujón a 2-3 štipky soli a varíme 10-15 minút.

8. Podávame s uvareným a ochuteným pšenom.

cicerovy gulas a pseno

Teraz, keď tento skvelý guláš ochutnáš zistíš, že tam mäso ani nechýba. Skvelá konzistencia cíceru v spojení s pšenom ti dodá energiu na celý zvyšok dňa.

Dobrú chuť :-)

Množstvo zdravých a chutných receptov nájdeš aj  v našej knihe Z fitka do kuchyne 1.

Kniha co jest po cviceni

Ďalšie skvelé recepty, kde používame cícer nájdeš tu:

Výživná cícerová polievka, ktorá zahreje na tele i na duši

Expresne rýchly Marocký kuskus šalát s cícerom

Famózne cícerové lievance s bryndzovým krémom

Lucia Švaral

Spoluzakladateľka, inštruktorka a redaktorka vo Fitshaker
Som inštruktorkou rôznych skupinových cvičení, trénerkou a výživovou poradkyňou. Rada trávim hodiny nielen v telocvični, ale aj na čerstvom vzduchu a v kuchyni. Prostredníctvom mojich článkov by som ťa chcela "chytiť za ruku" a ukázať ti zdravšiu a lepšiu cestičku, po ktorej môžeš ísť. Budeš sa na nej cítiť fantasticky. Sľubujem :-).
Lucia Švaral

Článok bol pridaný dňa 24/04/2014 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéReceptyVegetariánske   |   Autor: Lucia Švaral

Komentáre