Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút

Prines jeseň na tanier. Toto jedlo ti pripomenie možno práve dovolenku v Taliansku. Je farebné, hrejivé a sýte. Priprav si jesenné cestoviny pappardelle s tekvicou. Obed či večera hotová už do 25 minút. ;-)

Doba prípravy: 25 minút

Čo budeme potrebovať na 2 porcie?


  • morskú/himalájsku soľ

  • 1 lyžicu olivového oleja

  • 1 lyžičku kvalitného masla

  • 1 menšiu cibuľu

  • 1 menšiu cuketu

  • ½ tekvice hokkaido

  • 400 g cestovín pappardelle z tvrdej pšenice

  • 8 cherry paradajok

  • 2 lyžice paradajkového pretlaku (v BIO kvalite)

  • mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)

  • 1 lyžičku sušeného tymianu

  • hrsť parmezánu


Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca dáme variť vodu so soľou.
2. Na panvicu dáme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a jemne orestujeme.
3. Cuketu a tekvicu nakrájame na menšie kocky a pridáme k orestovanej cibuli. Opekáme domäkka asi 7-8 minút.
4. Voda v hrnci medzitým začne vrieť, vložíme do nej cestoviny a uvaríme na al dente.
5. K zelenine pridáme paradajky prekrojené na polovice a paradajkový pretlak. Naberačkou na polievku naberieme vodu z cestovín a jednu naberačku pridáme k zelenine.
6. Osolíme, okoreníme a medzi prstami pomrvíme tymian, aby sa rozvoňal a pridáme do omáčky.
7. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Poriadne premiešame a môžeme servírovať.
8. Na hotové cestoviny pridáme parmezán a môžeme jesť.
Hokkaido recepty
 
Cestoviny s cuketou
 
Cestoviny pappardelle
Prajem dobrú chuť! :-)
 
Vieš, že kapitolu cestoviny sme pridali aj do knihy Z fitka do kuchyne špeciál III? Blížia sa Vianoce, čo takto urobiť radosť týmto darčekom sebe či niekomu blízkemu?
z fitka do kuchyne special
 
Skús aj tieto recepty:
Celozrnné cestoviny s lososom, kaparami, olivami a sušenými paradajkami
Šošovicová boloňská omáčka na špagety: výborná aj pre vegetariánov
Šampiňónovo-tekvicové kari: výborná omáčka k cestovinám
Fotka autora
Nika Klasko
Šéfredaktorka vo Fitshaker

Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.