Doba prípravy: 25 minút
Čo budeme potrebovať na 2 porcie?
- morskú/himalájsku soľ
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 lyžičku kvalitného masla
- 1 menšiu cibuľu
- 1 menšiu cuketu
- ½ tekvice hokkaido
- 400 g cestovín pappardelle z tvrdej pšenice
- 8 cherry paradajok
- 2 lyžice paradajkového pretlaku (v BIO kvalite)
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
- 1 lyžičku sušeného tymianu
- hrsť parmezánu
Ako budeme postupovať?
2. Na panvicu dáme olej a maslo. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a jemne orestujeme.
3. Cuketu a tekvicu nakrájame na menšie kocky a pridáme k orestovanej cibuli. Opekáme domäkka asi 7-8 minút.
4. Voda v hrnci medzitým začne vrieť, vložíme do nej cestoviny a uvaríme na al dente.
5. K zelenine pridáme paradajky prekrojené na polovice a paradajkový pretlak. Naberačkou na polievku naberieme vodu z cestovín a jednu naberačku pridáme k zelenine.
6. Osolíme, okoreníme a medzi prstami pomrvíme tymian, aby sa rozvoňal a pridáme do omáčky.
7. Uvarené cestoviny scedíme a pridáme k omáčke. Poriadne premiešame a môžeme servírovať.
8. Na hotové cestoviny pridáme parmezán a môžeme jesť.
Vieš, že kapitolu cestoviny sme pridali aj do knihy Z fitka do kuchyne špeciál III? Blížia sa Vianoce, čo takto urobiť radosť týmto darčekom sebe či niekomu blízkemu?
Skús aj tieto recepty:
Celozrnné cestoviny s lososom, kaparami, olivami a sušenými paradajkami
Šošovicová boloňská omáčka na špagety: výborná aj pre vegetariánov
Šampiňónovo-tekvicové kari: výborná omáčka k cestovinám
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!