Perfektné spojenie cukety a špenátu si obľúbia nielen milovníci zdravej stravy. Neobsahuje smotanu, namiesto nej sú použité kešu oriešky, ktoré polievke dodajú tú správnu krémovú textúru. Podávať ju môžeš teplú alebo aj studenú, ako gazpacho.
Ako na to?
1
Na olivovom oleji opečieme nakrájanú cibuľku a cesnak. Pridáme nakrájanú cuketu, kešu oriešky a zalejeme vývarom.
2
Vložíme bobkový list, osolíme, okoreníme a varíme približne 20–30 minút, kým cuketa nezmäkne.
3
Vytiahneme bobkový list, do polievky pridáme špenát a rozmixujeme ju pomocou tyčového mixéra.
4
Ak je to ešte potrebné, dochutíme ju soľou, korením a citrónovou šťavou.
5
Cuketovú polievku podávame pokvapkanú olivovým olejom a dozdobenú opečenými kešu orieškami, bylinkami a čerstvým špenátom.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
182 kcal
765 kJ
T:
11 g
B:
5.5 g
S:
14 g
V:
6.8 g
Nech ti chutí 😊.
Ak je pre teba zaradenie cvičenia a zdravej stravy do bežnej rutiny náročné, skvelým sprievodcom ti bude 40-dňová výzva Reštart po lete, kde sa naučíš správne cvičiť a upraviť si jedálniček. Podporí ťa viac ako 50 000 žien, ktoré spoločne prejdú intervalovými, strečovými aj silovými cvičeniami. Tréningy zvládneš za 15 až 30 minút. Cvičenie doplníš kvalitne zostaveným a udržateľným jedálničkom, a zaplavíme ťa návalom podpory a motivácie.
Prihlás sa už teraz, začíname 2. septembra.
Ahojte 😊 Ja som Sandra. Som foodblogerka, tvorkyňa receptov a fotografka jedla. Milujem jedlo, život, výlety a moju rodinu. Varím od malička a to vďaka môjmu otcovi, ktorému som venovala aj svoj blog. Baví ma vytvárať recepty, ktoré sú jednoduché, ľahké, rýchle a vhodné pre všetkých. Varenie je mojou vášňou a dúfam, že aj vy si ho vďaka mojim receptom zamilujete. Viac o mne nájdete na mojom blogu www.varime.blog