Cuketa chutí skvele nielen naslano, ale dezerty vďaka nej budú krásne vláčne a šťavnaté. Dôkazom toho je aj tento koláč s kokosom a čučoriedkami. Lahodné potešenie dodá telu všetky makroživiny a stane sa tak vašimi obľúbenými raňajkami, desiatou či olovrantom.
Ako na to?
1
Vajíčka šľaháme s cukrom asi 3 – 5 minút do peny. Pena nemusí byť vyšľahaná do hustej konzistencie, ale množstvo by sa malo viac-menej zdvojnásobiť.
2
Jogurt, vychladnutý kokosový olej, vanilkový extrakt a nahrubo nastrúhanú cuketu vmiešame k vajíčkovej pene.
3
V ďalšej miske premiešame múku s kokosom, práškom do pečiva a so sódou. Prisypeme k zmesi s cuketou a vareškou dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili. Nakoniec krátko vmiešame čučoriedky. Ak používame mrazené, nenechávame ich vopred rozmraziť, aby do cesta nepustili príliš veľa šťavy a cesto nesfarbili.
4
Cesto prelejeme do formy vyloženej papierom na pečenie (ja som použila veľkosť 25 x 25 cm) a uhladíme vareškou na rovnomernú vrstvu.
5
Pečieme 40 minút na 170 °C. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
6
Oba tvarohy vyšľaháme s čakankovým sirupom (množstvo podľa chuti). Tvaroh rozotrieme po povrchu korpusu. Koláč rozkrájame na jednotlivé porcie a následne každú ozdobíme ovocím a kokosovými čipsmi.
7
Koláč skladujeme v chladničke.
Výživové hodnoty na 1 ks:
242 kcal
1012.5 kJ
T:
10.3 g
B:
9.3 g
S:
25.5 g
V:
4 g
Príjemné maškrtenie 😊.
K dokonalosti môže tento koláčik priviesť aj naša lahodná Fitnuka. Nájdeš ju v troch príchutiach v našom e-shope.
Jedlo a varenie ma baví od malička, ale pohyb už menej. To sa odrazilo na mojej váhe, ktorú som začala riešiť v puberte. Zmenila som svoje stravovacie návyky, začala som pravidelne cvičiť, a tak sa zdravý životný štýl stal mojou prirodzenou súčasťou. Popri láske k vareniu som milovala aj fotografovanie, čo sa spojilo do príjemnej formy odovzdávania inšpirácie fanúšikom zdravej výživy. Varím skôr rýchlejšie jedlá, aby mi zostal čas na iné aktivity a varenie sa nestalo vyčerpávajúcou činnosťou, ale radosťou. Môj blog: zdravezivena.cz