Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózna nepečená torta s pomarančovou polevou, 25 minút a HOTOVO!

12 ks
nepečená torta s pomarančovou polevou

Potrebujeme: 

  • Na korpus
  • 10 sušených datlí
  • 1 šálku ovsených vločiek
  • 1 šálku vlašských orechov
  • ½ šálky sušených bio brusníc
  • 1 lyžicu domáceho medu
  • 1-2 mandarínky nakrájané na kocky
  • Na  pomarančový krém
  • 4 vajíčka
  • 1 šálku čerstvej šťavy z pomaranča (môže aj z dužinou)
  • 1 vanilkový struk
  • nastrúhanú kôru z 1 bio pomaranča
  • 4 lyžice domáceho medu
  • 150 ml roztopeného kokosového oleja
nepečená torta s pomarančovou polevou

Ak máš mlsný jazýček, zbystri pozornosť. Túto tortu si zamiluješ od prvého zahryznutia. Orechová chuť korpusu v kombinácií zo sviežim pomarančovým krémom vytvorila dokonalú kombináciu, ktorej proste nebudeš vedieť odolať. Úplne najfantastickejšie na tejto torte je práve doba prípravy. Stačí ti 25 minút prípravy. Tortu treba dať samozrejme schladiť, no po 2 hodinách si môže na nej pochutnať nejeden fajnšmeker. 

Čas prípravy

  • 5 minútpríprava korpusu
  • 20 minútpríprava krému
  • 1-2 hodinychladnutie
  •   

Ako na to?

1

Najprv pripravíme korpus. Ďatle, ovsené vločky, orechy, brusnice a med dáme do mixéra a mixujeme 3 až 5 minút. Zmes sa môže zo začiatku zdať sypká, ale po pár minútach sa pekne zlepí.

2

Tortovú formu s priemerom 22 cm môžeme vystlať papierom na pečenie, no nie je to nevyhnutné. Lepkavú zmes na korpus vysypeme do formy a rukami ju rovnomerne rozprestrieme.

3

Pripravený korpus odložíme do chladničky, kým budeme pripravovať krém.

4

Do mixéra dáme vajíčka, šťavu s pomarančov, vanilku, kôru, med a všetko spolu 5 minút vyšľaháme. Postupne pridávame roztopený kokosový olej.

5

Pripravený krém miešame nad parou vodného kúpeľa, kým nezhustne. Trvá to cca 10 minút.

6

Korpus vytiahneme z chladničky, navrstvíme naň nakrájané mandarínky, ktoré na záver polejeme pomarančovou zmesou.

7

Hotovú tortu dáme do chladničky na cca 2 hodiny, aby stuhol krém.

TIP: Pred odstránením bočnej formy jemne prejdeme okraje torty nožom, aby sa odlepila. Mandarinky môžeme nahradiť akýmkoľvek iným ovocím, rovnako aj šťavu z pomaranča môžeme nahradiť inou ovocnou šťavou.

nepečená torta
pomaranč
pomarančová torta
kolac
jednoduchy kolac

Dobrú chuť! :-) 

Sladké pokušenie na teba čaká aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:

z fitka do kuchyne 3
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.