Ak máš mlsný jazýček, zbystri pozornosť. Túto tortu si zamiluješ od prvého zahryznutia. Orechová chuť korpusu v kombinácií zo sviežim pomarančovým krémom vytvorila dokonalú kombináciu, ktorej proste nebudeš vedieť odolať. Úplne najfantastickejšie na tejto torte je práve doba prípravy. Stačí ti 25 minút prípravy. Tortu treba dať samozrejme schladiť, no po 2 hodinách si môže na nej pochutnať nejeden fajnšmeker.
Čas prípravy
- 5 minútpríprava korpusu
- 20 minútpríprava krému
- 1-2 hodinychladnutie
Ako na to?
1
Najprv pripravíme korpus. Ďatle, ovsené vločky, orechy, brusnice a med dáme do mixéra a mixujeme 3 až 5 minút. Zmes sa môže zo začiatku zdať sypká, ale po pár minútach sa pekne zlepí.
2
Tortovú formu s priemerom 22 cm môžeme vystlať papierom na pečenie, no nie je to nevyhnutné. Lepkavú zmes na korpus vysypeme do formy a rukami ju rovnomerne rozprestrieme.
3
Pripravený korpus odložíme do chladničky, kým budeme pripravovať krém.
4
Do mixéra dáme vajíčka, šťavu s pomarančov, vanilku, kôru, med a všetko spolu 5 minút vyšľaháme. Postupne pridávame roztopený kokosový olej.
5
Pripravený krém miešame nad parou vodného kúpeľa, kým nezhustne. Trvá to cca 10 minút.
6
Korpus vytiahneme z chladničky, navrstvíme naň nakrájané mandarínky, ktoré na záver polejeme pomarančovou zmesou.
7
Hotovú tortu dáme do chladničky na cca 2 hodiny, aby stuhol krém.
TIP: Pred odstránením bočnej formy jemne prejdeme okraje torty nožom, aby sa odlepila. Mandarinky môžeme nahradiť akýmkoľvek iným ovocím, rovnako aj šťavu z pomaranča môžeme nahradiť inou ovocnou šťavou.
Dobrú chuť! :-)
Sladké pokušenie na teba čaká aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz