
Aj keď sa bude tento koláčik zdať ako kalorická bomba, nie je to také strašné. Dôležité je, že presne vieš, z čoho je vyrobený, vieš si sama ustriehnuť množstvo cukru (pokojne ho daj aj menej, ako je v recepte), takisto si vieš vybrať bio lístkové cesto, ktoré nie je svojím zložením také zlé ako tie bežné. Prípadne, ak si vieš spraviť lístkové cesto sama doma, bude to úplne špica. A ak si po takomto koláčiku dopraješ pohyb, napr. dlhšiu prechádzku niekde vonku v prírode, a, samozrejme, nezješ celý plech, ale len 1 kúsok, je to v poriadku.
Ako na to?
1
Lístkové cesto upečieme v rúre.
2
Z mlieka, zo 100 g cukru a zlatého klasu uvaríme puding.
3
Vyšľaháme bielky a vmiešame ich do ešte teplého pudingu.
4
Takto pripravený puding natrieme na upečené cesto a necháme vychladnúť.
5
Mascarpone vymiešame s 50 g cukru a jogurtom*.
6
Krém natrieme na vychladnutý puding.
7
Ovocie umyjeme a poukladáme na krém.
8
Krémeš vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
9
Po vychladnutí nakrájame a môžeme podávať.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
208 kcal
875 kJ
T:
13 g
B:
3 g
S:
18 g
V:
0 g

Nech ti chutí :-)!
Skvelé dezerty nájdeš aj v našich knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.