Čučoriedkovo-ovsená tortička je výživný a chutný recept, ktorý si obľúbi celá tvoja rodina. Jedna miska a jedna forma je všetko, čo potrebuješ na prípravu tohto ľahkého a zdravého receptu plného chutných čučoriedok. Bojuješ s hľadaním zdravých dezertov alebo občerstvením pre svoju rodinu? Niečo, čo nepochádza z obalu a neobsahuje pochybné zložky? Neustále hľadáme zdravé jedlá pre deti, takže keď použiješ do receptov ovsené vločky, ktoré aj chutia dobre, nič nimi nepokazíš.
Ako budeme postupovať?
1
Predhrejeme rúru na 175 ˚C.
2
Spodok okrúhlej formy o priemere 27 cm si vyložíme papierom na pečenie.
3
Do veľkej misky vložíme celozrnnú múku, ovsené vločky, med, cukor, mletú škoricu a soľ.
4
Vmiešame rozpustený kokosový olej a miešame, kým sa zmes nespojí. Zmes by mala byť trochu suchá a drobivá.
5
Odoberieme z tejto zmesi 1 šálku na vrchnú vrstvu.
6
Pridáme ovsenú zmes na pripravenú formu. Rukami stláčame a rovnomerne nanesieme zmes do formy.
7
Do rovnakej misky, v ktorej sme zmiešali ovsenú zmes, vložíme čučoriedky, citrónovú šťavu, cukor a kukuričný škrob a premiešame, aby sa spojili.
8
Čučoriedky rovnomerne rozložíme na ovsenú zmes.
9
Vrch čučoriedok rovnomerne posypeme zvyšnou rozdrobenou zmesou.
10
Tortu pečieme približne 45 minút. Po upečení a vychladnutí si môžete koláč ľubovoľne ozdobiť. Ja som použila tvaroh so šľahačkou a dochutila ho čučoriedkovým lekvárom. Alebo ho môžete pokojne podávať aj bez polevy.
TIP NA POLEVY: lekvár, horká čokoláda, tvaroh, kakao, oriešky...
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 100 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 203 kJ 286 kcal | 5 g | 49 g | 7 g | 6 g |
Nech ti chutí :-)!
Sladkosti v zdravšom šate nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Pozri si aj tieto zdravé maškrty:
Jednoduchá nepečená torta s orieškami a čokoládovou plnkou, ktorú pripravíš do 30 minút!
Rýchly nepečený dezert z kyslej smotany pre všetky zaneprázdnené žienky
MEGA chutný kávovo-orechový koláč s tvarohovým krémom
Vynikajúci dvojfarebný nepečený cheesecake aj pre deti od 2 rokov
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz