Jesenná záhrada ponúka bohatú úrodu. Rada využívam jej plody. Tekvica je ideálna na zakomponovanie do slaného pečiva, ktoré môžete zabaliť deťom na desiatu.
Ako na to?
1
Tekvicu nastrúhanú na jemnom strúhadle osolíme a necháme odstáť.
2
Do misy vysypeme múku, pridáme mäkké maslo a mascarpone.
3
Pridáme pretlačený cesnak, soľ a odstátu tekvicu zbavenú vody.
4
Vypracujeme hladké cesto.
5
Odstrihneme si papier na pečenie vo veľkosti plechu.
6
Cesto položíme na papier na pečenie a rozvaľkáme ho.
7
Keď je cesto rozvaľkané, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a nakrájame na krekry.
8
Potom nakrájané cesto spolu s papierom na pečenie prenesieme na plech.
9
Polovicu krekrov posypeme strúhaným parmezánom a druhú polovicu rozdrvenými tekvicovými semienkami.
10
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C. Pečieme cca 20 minút.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 50 g):
145 kcal
610 kJ
T:
9 g
B:
3 g
S:
14 g
V:
4 g
Príjemné chrumkanie 😊!
Viac inšpirácií napríklad aj na zdravé chrumkanie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.