Ako na to?
1
Syr vložíme do mixéra a rozmixujeme ho na hladko, alebo ho môžeme nastrúhať na jemnom strúhadle.
2
Do misy vysypeme múku, pridáme nastrúhané maslo, rozmixovaný syr, vajce, mak, soľ a kypriaci prášok.
3
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme 30 minút odstáť.
4
Potom cesto rozdelíme na štyri časti a postupne rozvaľkáme na pláty hrubé cca 2-3 mm.
5
Postupne z cesta buď radielkom alebo nožom krájame trojuholníky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
6
Trojuholníky vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 10-12 minút.
7
Kým sa nám krekry pečú, pripravíme si dip.
8
Paradajky vložíme do vriacej vody a ošúpeme, vložíme spolu s olivami, cesnakom a jogurtom do mixéra. Všetko spolu zmixujeme a dochutíme soľou a chilli omáčkou.
9
Upečené krekry servírujeme spolu s omáčkou, do ktorej si tvoji hostia môžu krekry namáčať.
TIP: Dip ku krekrom si môžeš urobiť akýkoľvek. Fantázii sa medze nekladú :-).
Výživové hodnoty na 10 ks ((bez dipu; je to cca 50 g krekier)):
237 kcal
996 kJ
T:
16 g
B:
8 g
S:
12 g
V:
5 g
Tieto zdravé krekry si určite získajú tvoju návštevu. Prajem ti dobrú chuť!
V novom roku sa vidíme vo výzve, pridaj sa k tisíckam žien aj ty:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.