Tieto orechovo-medové sušienky sú naozaj báječné a môžeš si na nich pochutnať kedykoľvek počas dňa pri šálke čaju alebo kávy. Ich textúra je jemná a chuť mierne sladká, orechová a korenistá.
Čas prípravy
- 30 minútpríprava
- 1 hodinaodstátie v chladničke
Ako na to?
1
Zohrejeme panvicu na vysokú teplotu. Pridáme olúpané jablko nakrájané na malé kocky a opekáme 2-3 minúty, kým nezačne mäknúť. Podlejeme vodou a znížime teplotu na strednú. Varíme asi 10 minút alebo kým sa voda neodparí.
2
Medzitým si v kuchynskom robote rozmixujeme vlašské orechy, aby vyzerali jemne nasekané.
3
Presunieme jablko do misky a vmiešame med, škoricu, sódu bikarbónu, vanilku a olej. Všetko spolu dobre premiešame a potom začneme postupne pridávať múku. Najlepšie je cesto miesiť rukami. Malo by byť skutočne jemné a mastné bez toho, aby sa vám lepilo na ruky.
4
Cesto zakryjeme plastovou fóliou a vložíme do chladničky na 1 hodinu.
5
Po odstátí si cesto rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme ho tak, že ho dáme medzi dva kusy papiera na pečenie. Cesto vaľkáme do hrúbky približne ½ cm. Pohárom si z cesta vytvarujeme sušienky a premiestnime ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Sušienky môžete posypať nakrájanými orechmi alebo nakrájanou horkou čokoládou.
6
Druhá možnosť, ako urobiť sušienky, je vytvarovať ich ručne. Oba spôsoby fungujú, akurát výzor bude iný.
7
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C. Sušienky pečieme 8-10 minút alebo kým nie sú upečené.
8
Necháme vychladnúť a môžete ich vychutnať.
Príjemné maškrtenie 😊!
Máš už svoj diár na rok 2023? Ak ešte nie u nás v e-shope nájdeš Fitshaker diár 2023:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz