Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Cviklová roláda s bryndzovou plnkou: Výborný tip, ako pohostiť návštevu

45 min
20 porcií
cviklová roláda

Potrebujeme: 

  • 400 g uvarenej cvikly
  • 6 vajíčok
  • 3 lyžice hladkej špaldovej múky
  • 1 lyžičku morskej/himalájskej soli
  • čierne mleté korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g bryndze
  • 250 g prírodného krémového syra (napr. Lučiny)
  • petržlenovú vňať
cviklová roláda

Sezóna cvikly je tu. Pripravte si túto rýchlu studenú roládu plnenú bryndzou. Určite ňou ohúrite každú návštevu. Podávame ju s čerstvým pečivom a so zeleninou.

Ako na to?

1

Uvarenú cviklu postrúhame najemno.

2

Vajíčka so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny – trvá to niekoľko minút.

3

Do vajíčkovej peny vareškou jemne primiešame postrúhanú cviklu, múku, soľ, korenie a 1 pretlačený strúčik cesnaku.

4

Cesto vylejeme na veľký plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie.

5

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na 25 minút.

6

Medzitým si spravíme plnku. Zmiešame bryndzu, syr, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, pretlačený strúčik cesnaku, podľa chuti soľ a korenie.

7

Vychladnuté cesto prevrátime, stiahneme z neho papier na pečenie, natrieme plnkou, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Necháme poriadne zachladiť, najlepšie do druhého dňa.

TIP: Do rolády môžeme s plnkou zrolovať napríklad aj plátky šunky alebo údeného lososa.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

105 kcal

442 kJ

T:

8 g

B:

6 g

S:

2 g

V:

0.3 g

rolada recept

Prajem dobrú chuť 😊!

Inšpirácie na pohostenie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:

fitness varenie
Fotka autora
Marián Myjavec
Redaktor vo Fitshakeri

V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.