Sezóna cvikly je tu. Pripravte si túto rýchlu studenú roládu plnenú bryndzou. Určite ňou ohúrite každú návštevu. Podávame ju s čerstvým pečivom a so zeleninou.
Ako na to?
1
Uvarenú cviklu postrúhame najemno.
2
Vajíčka so štipkou soli vyšľaháme do hustej svetlej peny – trvá to niekoľko minút.
3
Do vajíčkovej peny vareškou jemne primiešame postrúhanú cviklu, múku, soľ, korenie a 1 pretlačený strúčik cesnaku.
4
Cesto vylejeme na veľký plech (30 x 40 cm) vystlaný papierom na pečenie.
5
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 ˚C na 25 minút.
6
Medzitým si spravíme plnku. Zmiešame bryndzu, syr, najemno pokrájanú petržlenovú vňať, pretlačený strúčik cesnaku, podľa chuti soľ a korenie.
7
Vychladnuté cesto prevrátime, stiahneme z neho papier na pečenie, natrieme plnkou, zrolujeme a zabalíme do potravinovej fólie. Necháme poriadne zachladiť, najlepšie do druhého dňa.
TIP: Do rolády môžeme s plnkou zrolovať napríklad aj plátky šunky alebo údeného lososa.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
105 kcal
442 kJ
T:
8 g
B:
6 g
S:
2 g
V:
0.3 g
Prajem dobrú chuť 😊!
Inšpirácie na pohostenie nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
V kuchyni sa motám už odmalička. Mám množstvo záľub, ale varenie a hlavne pečenie patria medzi tie naj. Vyžívam sa v "stajlovaní" a fotení jedla. Proste mám stále potrebu umelecky sa prejaviť, tak sa to snažím skĺbiť. Rád píšem recepty a teším sa, keď sa ľuďom daria a chutia. Nie som prototypom vyslovene zdravého stravníka, ale veľmi mi záleží na tom, čo jem. Varím a pečiem hlavne rozmanito, čerstvo a chutne. Domáce jedlo je pre mňa základ. Nemusím moc reštaurácie, lebo si väčšinou poviem, že by som to uvaril lepšie. Milujem kváskovanie. Je to pre mňa taká malá forma relaxu. Človek sa pri ňom naučí hlavne trpezlivosti. No a samozrejme, nie je nad voňavý čerstvý kváskový chlieb. Verím, že budem prínosom a spestrením úžasnej Fitshaker komunity. Nájdeš ma aj na Facebooku ako Muž v zástere.