Informácie o cvičení
Možno si to myslíš – ale odpoveď ťa možno prekvapí. 🙂
V tomto videu sa pozrieme na to, či je medzi cukrami skutočne taký rozdiel, ako sa zdá.
Dozvieš sa:
• čím sa líši trstinový cukor od bieleho,
• či je med alebo kokosový cukor naozaj lepšou voľbou,
• a prečo by sme sa mali zamerať najmä na celkové množstvo cukru – nie len jeho typ.
Nie je to o tom, ktorý cukor je „dobrý“ a ktorý „zlý“ – ide o to, koľko ho skutočne zješ.
Pozri si video a nauč sa pozerať na sladidlá s rozumom – bez extrémov, bez zbytočného strachu.
Pomôcky
Bez pomôcok
Vhodné
Inštruktor
Ing. Mgr. David ErbanVÝZVA DO PLAVIEK 2025
Som nutričný terapeut z 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej, kde som získal titul magistra v odbore nutričná terapia. Okrem toho som vyštudoval aj odbor Výživa a potraviny na Českej poľnohospodárskej univerzite v Prahe, kde som získal titul inžiniera. Možno sa na prvý pohľad zdá, že ide o veľmi podobné odbory, ale práve naopak – skvelo sa dopĺňajú. Štúdium na 1. lekárskej fakulte mi dalo hlbší vhľad do toho, ako funguje ľudské telo, čo potrebuje z pohľadu výživy a športu, a ako môžem pomôcť chorým ľuďom, športovcom alebo aj iným špecifickým skupinám s nastavením správneho jedálnička. Odbor Výživa a potraviny bol zas viac o potravinách samotných – o ich hygiene, zložení, technológii a výrobe. Vďaka tomu sa na výživu pozerám z oveľa širšieho uhla. Momentálne sa naplno venujem tvorbe jedálničkov na mieru a individuálnym konzultáciám. Napísal som e-book „Všetko, čo potrebujete vedieť o výžive“, pravidelne píšem články do médií a celkovo sa snažím šíriť osvetu o zdravej strave a životnom štýle. Veľmi ma baví aj prednášanie – spolu s kolegyňou Ing. Mgr. Šárkou Knížkovou organizujeme celodenné certifikované kurzy, no prednášam aj na rôznych konferenciách či vo firmách. Na Instagrame ma nájdeš ako @ten_nutricni, kde sa snažím o výžive hovoriť jednoducho, zrozumiteľne a zároveň zábavne. A ak máš radšej podcasty, tak spolu so Šárkou máme vlastný – volá sa @nutriceudvoupratel_podcast, určite si nás pusti!
Čítať viac