
Nedaj sa odradiť kombináciou zeleniny a ovocia. Cuketa má neutrálnu chuť, preto sa hodí takmer ku všetkému. Navyše je plná vitamínov a vynikajúci pomocník pri detoxikácii aj chudnutí. Tento recept poteší aj tých, ktorí nemôžu mlieko či mliečne výrobky a chcú si dopriať sladkú dobrotu v podobe pudingu. Chuťou sa síce tento puding dosť líši od klasického, no FITNUTKA sa postarala o príjemnú orieškovú chuť. Ak to ešte skombinuješ s čerstvým ovocím a orieškami, táto dobrota ťa aj zasýti.Čas prípravy: 10 minút + chladnutie
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 1 pohár vody (250 ml)
- 2 jablká
- 1 menšiu cuketu
- 2 lyžice FITNUTKY
- morskú/himalájsku soľ
- ovocie, orechy (vlašské, lieskové, mandle...)
Ako budeme postupovať?
1. Dáme zovrieť vodu.2. Medzitým si nakrájame na kocky jablká a cuketu (ak máte domácu cuketu a jablká, nelúpeme a rovno nakrájame na kocky). Varíme 10 minút alebo kým nie sú mäkké.3. Keď sú jablká a cuketa uvarené, zlejeme zvyšnú vodu a rozmixujeme na jemnú kašu.4. Pridáme 2 lyžice FITNUTKY, 2 až 3 štipky soli a podávame vychladené s orechmi a obľúbeným ovocím.Tip: Keď sa skončí sezóna cukety, môžeme ju nahradiť tekvicou.



Fitnutka veru dodá aj obyčajnému jedlu nenahraditeľné čaro. Vyskúšaj jej lahodnú chuť aj ty, zoženieš napríklad v našom eshope:
Pripraviť si doma môžete aj:
Cuki-fitnutková výzva: Rýchly zdravý čoko krém
Cuki-fitnutková výzva: Cuketové mafiny z kokosovej múky
Cuki-fitnutková výzva: Cuketová torta s malinami a Fitnutkou
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz