Niet nad domácu ryžovú kašu, je oveľa lepšia a chutnejšia ako tá zo sáčku (instatná) a navyše obsahuje aj viac živín. Poď si so mnou pripraviť zdravé raňajky, ktoré ťa zasýtia na celé dopoludnie.
Ako na to?
1
Ja som použila guľatozrnnú ryžu a postupovala som podľa návodu na obale - najprv prepláchneme horúcou a potom studenou vodou.
2
Dáme do hrnca a zalejeme dvojnásobným množstvom vlažnej vody, osolíme a za občasného miešania varíme na strednom plameni do mäkka.
3
Mrazené ovocie dáme na panvicu, pridáme asi 2 lyžice vody a na strednom plameni pomaly roztápame, až kým nevznikne mierne tekutá konzistencia.
4
Hotovú ryžu naservírujeme do hlbokých tanierov, polejeme horúcim lesným ovocím a pokvapkáme medom.
TIP: Odporúčam podávať aj so sekanými orechmi alebo mandľovými lupienkami.
Prajem ti krásny štart do nového dňa a dobrú chuť! :-)
Ďalšie skvelé recepty na raňajky (kaše aj iné), plus recepty na všetky možné ďalšie príležitosti nájdeš v knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.