
Ak potrebuješ odľahčiť svoj jedálniček od mäsa, toto je skvelý vegan recept, ktorý ti bude zaručene chutiť. Obsahuje všetko, čo taký zdravý tanier má mať - vlákninu, živiny zo zeleniny, ale aj plnohodnotné bielkoviny či pomalé sacharidy. Najlepšie je na tom, že ho máš hotový do pol hodiny. Poď si pripraviť aj ty toto vynikajúce cícerové kari s cuketou.
Ako na to ?
1
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno a na olivovom oleji opekáme dosklovita.
2
Pridáme koreniny a premiešame.
3
Potom pridáme umytú na kocky nakrájanú cuketu a cícer (ak je z konzervy, prepláchneme ho).
4
Chvíľu opekáme, potom pridáme lúpané paradajky z konzervy a varíme asi 6 minút.
5
Nakoniec pridáme na zjemnenie aj smotanu.
6
Jasmínovú ryžu pripravíme podľa návodu na obale a podávame ju ako prílohu.


Prajem ti dobrú chuť! :-)
Viac super receptov aj pre vegánov nájdeš aj v našej najnovšej kuchárskej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 3 obohatenú o tipy od trénerov a výživových poradcov:
Vyskúšaj aj:
Paradajkovo-šošovicové kari: rýchly obed do 25 minút
Šampiňónovo-tekvicové kari: vhodné aj ako omáčka na cestoviny
Sladko-pikantné kari z červenej šošovice
Som zakladateľka online ženského magazínu Ženuškáreň, prostredníctvom ktorého ponúkam inšpiráciu a motiváciu ako žiť lepšie, zdravšie a kvalitnejšie. Napísala som knihu pre ženy Tvoja kniha do kabelky. Spolupodieľala som sa aj na tvorbe bestsellerov Z fitka do kuchyne, Fitness diár, Fitness kalendár. Žiť zdravo pre mňa znamená prijať samú seba so všetkými nedokonalosťami, nájsť rovnováhu a byť šťastná.