Tieto 20-minútové cestoviny sú vďaka mäsitým hubám sýte, zatiaľ čo prirodzená sladkosť balzamikového octu, bazalky a pistácií rozjasní túto rýchlu a zdravú vegetariánsku večeru.
Ako na to?
1
Uvaríme si cestoviny.
2
Medzitým v panvici zohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme nakrájané huby a opekáme 10 minút alebo kým nezhnednú.
3
Pridáme špenát, dusíme asi 1 minútu alebo kým nestratí svoj objem.
4
Znížime teplotu a pridáme balzamikový ocot, worcesterskú omáčku, soľ, korenie a nakrájanú bazalku.
5
Môžeme podávať s nasekanými pistáciami. Dodávajú cestovinám chrumkavú a zaujímavú chuť.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
430 kcal
1809 kJ
T:
15 g
B:
15 g
S:
55 g
V:
8 g
Nech ti chutí 😊.
Vieš o tom, že aj pri kúpe ročného členstva od nás máš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých inšpirácií na varenie. Prečítaj si aj ďalšie benefity, ktoré na teba ako člena čakajú.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz