Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Celozrnné cestoviny so špenátom a s hubami hotové do 20 minút

20 min
4 porcie
cestoviny so špenátom recepty

Potrebujeme: 

  • 250 g celozrnných cestovín
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 500 g húb
  • 125 g čerstvého špenátu (1 vaničku)
  • 3 lyžice balzamikového octu
  • 2 lyžičky worcesterskej omáčky
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • ¼ šálky nasekanej čerstvej bazalky alebo petržlenovej vňate
  • 6 lyžíc očistených a nakrájaných pistácií (nemusí byť)
cestoviny so špenátom recepty

Tieto 20-minútové cestoviny sú vďaka mäsitým hubám sýte, zatiaľ čo prirodzená sladkosť balzamikového octu, bazalky a pistácií rozjasní túto rýchlu a zdravú vegetariánsku večeru.

Ako na to?

1

Uvaríme si cestoviny.

2

Medzitým v panvici zohrejeme olivový olej a opečieme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata. Pridáme nakrájané huby a opekáme 10 minút alebo kým nezhnednú.

3

Pridáme špenát, dusíme asi 1 minútu alebo kým nestratí svoj objem.

4

Znížime teplotu a pridáme balzamikový ocot, worcesterskú omáčku, soľ, korenie a nakrájanú bazalku.

5

Môžeme podávať s nasekanými pistáciami. Dodávajú cestovinám chrumkavú a zaujímavú chuť.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

430 kcal

1809 kJ

T:

15 g

B:

15 g

S:

55 g

V:

8 g

cestoviny so spenatom recept

Nech ti chutí 😊.

Vieš o tom, že aj pri kúpe ročného členstva od nás máš ako darček našu kuchársku knihu plnú zdravých inšpirácií na varenie. Prečítaj si aj ďalšie benefity, ktoré na teba ako člena čakajú.

varenie zdravo
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.