Bulgur je skvelá surovina, ktorá sa dá pripraviť naslano ako príloha alebo rizoto, ale výborný je aj nasladko ako skvelé a výdatné raňajky, ktoré nás naštartujú na celý deň. Môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie a sladidlo podľa toho, čo nám vyhovuje. Ak máme radi viac sladké, môžeme si medu pridať.
Ako na to?
1
Bulgur vložíme do hrnca. Zalejeme vodou a necháme dôjsť do varu. Varíme 5 minút, odstavíme zo zdroja tepla a necháme zmäknúť.
2
Keď je bulgur hotový, ešte do teplého pridáme maslo a med. Necháme vychladnúť.
3
Vychladnutý bulgur začneme vrstviť do pohárov, ale môžeme aj do misiek.
4
Dáme vrstvu bulguru, potom nakrájané jahody a vrstvu jogurtu.
5
Na jogurt opäť dáme vrstvu bulguru, umyté čučoriedky a jogurt.
6
Dozdobíme ovocím a tabličkou čokolády.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
467 kcal
1964 kJ
T:
16 g
B:
10 g
S:
67 g
V:
12 g
Dobrú chuť :-)!
Pripájame aj jeden sladký tip. Kocku horkej čokolády môžeš vymeniť napr. za lyžičku lahodného lieskovo-orieškového krému Fitnutka:
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.