V lete sa naozaj snažím čo najviac využívať na varenie suroviny, ktoré si dopestujem. Alebo ich kúpim v sezóne od pestovateľov. Konečne nám dozreli paradajky, ktoré sú na opečený chlieb ako stvorené. Stačí ich nakrájať, dochutiť podľa fantázie a skvelé raňajky alebo večera sú tu. Bruschetta je inšpirovaná Talianskom, kde ju podávajú ako predjedlo.
Ako na to?
1
Natenko nakrájaný chlieb šikmo rozkrojíme na tri časti, potrieme olivovým olejom a opečieme na suchej panvici nachrumkavo.
2
Paradajky nakrájame na malé kocky a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a olivy.
3
Dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z citróna.
4
Nakoniec pridáme 1 lyžicu olivového oleja a nakrájanú petržlenovú vňať.
5
Všetko spolu dobre premiešame.
6
Opečený chlieb potrieme cesnakom.
7
Polievkovou lyžicou nakladáme na chlieb paradajkovú zmes a ukladáme na tanier.
8
Nakoniec posypeme strúhaným parmezánom a podávame.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
384 kcal
1614 kJ
T:
15 g
B:
12 g
S:
48 g
V:
5 g
Dobrú chuť 😊.
Okrem vynikajúcej, ľahkej letnej stravy ti ponúkame aj letné cvičenie. Vyskúšaj naše 15-minútovky s programom Fit in 15 min, ktoré sú na letné dni ako stvorené!
Z fitka do kuchyne špeciál I
142 skvelých zdravých receptov z Fitshaker blogu.
Z fitka do kuchyne špeciál II
Pokračovanie bestsellera. Výber toho najlepšieho z obľúbeného Fitshaker blogu. Obsahuje až 152 zdravých receptov.
Z fitka do kuchyne špeciál III
175 skvelých zdravých receptov z Fitshaker blogu v praktickej strunovej väzbe.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.