Čas prípravy: 2 hodiny odležanie, 25 minút opekanie
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 000 g bravčovej panenky
- 4 lyžice olivového oleja + na opekanie
- 2 lyžice domáceho medu
- 4 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
- 3 strúčiky cesnaku
- morskú/himalájsku soľ
- bylinky (rozmarín, tymian, oregano)
Ako budeme postupovať?
2. Nakrájame na medailóniky a jemne naklepeme.
3. V mise zmiešame olivový olej, med a sójovú omáčku.
4. Mäso vložíme do misy a premiešame tak, aby omáčka pokryla všetky kúsky.
5. Nakoniec pridáme nasekaný cesnak, soľ a natrhané bylinky.
6. Všetko spolu premiešame a vložíme do chladničky na 2 hodiny odležať.
7. Po odležaní panenku pečieme na panvici s olivovým olejom z každej strany cca 5 minút.
8. Môžeme podávať so zeleninou alebo ľubovoľnou prílohou.
Výživové hodnoty 1 porcia (cca 170 g bez prílohy):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 022 kJ 243 kcal | 8 g | 6 g | 35 g | 0 g |
Aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II či III nájdeš kapitoly s receptami s mäsom, ale samozrejme aj kopec iného od raňajok, cez polievky, snacky, vege hlavné jedlá až po sladkosti a pohostenie pre návštevy či na špeci príležitosti:
Aj tieto slávnostné obedy s mäsom môžeš vyskúšať pripraviť:
Vymeň v nedeľu rezne za niečo zdravšie! Bravčová panenka v maku
Pečené kačacie stehná so zemiakmi: tip na slávnostný obed
Tip na slávnostný obed: kuracie rezne plné bielkovín inak
Recept na kuracie rezne v cestíčku z orechov a smotany, pečené v rúre
Zajac s brusnicovou omáčkou a polentou: tip aj na slávnostný obed
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.