Tip na slávnostný obed: kuracie rezne plné bielkovín inak

Rezne sa dajú považovať za slovenské tradičné slávnostné jedlo. Ja však radšej preferujem alternatívy. Je s nimi trocha viac práce, ale ich chuť ti to vynahradí. Stačí, ak kúpiš kvalitné kuracie mäso, popustíš fantázii uzdu a super jedlo je na svete. ;-)

Počet porcií: 4

Doba prípravy: 60 minút

Čo budeme potrebovať na 16 ks?

  • 600 g kuracích pŕs
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice strúhanky (napr. kukuričnú, špaldovú)
  • morskú/himalájsku soľ
  • 30 g parmezánu
  • hrsť vňate ligurčeka, alebo inej bylinky
  • repkový olej na opekanie

Ako budeme postupovať?

1. Kuracie prsia opláchneme, osušíme a nakrájame ostrím nožom na úplne drobné kúsky.

2. Pridáme vajíčka, pretlačený cesnak, strúhanku, soľ a všetko dobre spolu premiešame.

3. Zmes necháme odležať cca 20 minút a pridáme nastrúhaný parmezán a vňať ligurčeka.

4. Opäť všetko spolu premiešame.

5. Na panvici rozohrejeme olej. Zo zmesi vytvárame v rukách malé rezne, ktoré opekáme na panvici z oboch strán do zlatista.

6. Môžeme podávať so šalátom, alebo s ľubovoľnou prílohou podľa vlastných preferencií.

 

TIP: Tieto rezne môžeme servírovať aj malým deťom od 2 rokov, avšak, je potrebné ich pripraviť v rúre. Na plech dáme papier na pečenie, potrieme ho troškou kvalitného repkového oleja (odporúčame Flaviol), poukladáme pripravené rezne a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Po cca 20 minútach otočíme a pečieme aj z druhej strany dozlatista tiež cca 20 minút.

 

Výživové hodnoty na 1 porciu (4 ks):

Kalorické hodnoty Tuky Sacharidy Bielkoviny Vláknina
1 562 kJ

371 kcal

14 g  6 g  52 g 0 g

kuracie maso recepty

 

kuracie rezne

Prajem krásne slávnostné chvíle a dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie fantastické zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách:

fit recepty

 

Aj tieto jedlá s mäsom môžeš servírovať na slávnostný stôl:

Bravčová panenka obalená v maku na sviatočný stôl

Divinové mäso v šípkovej omáčke – hodí sa na všetky slávnostné obedy

Bravčová panenka vo víne a mede – žeby tip na slávnostný obed hneď 1.januára?

Júlia Rašlová

Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.
Júlia Rašlová

Článok bol pridaný dňa 21/12/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z mäsaPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovVeľkonočnéVianočné   |   Autor: Júlia Rašlová

Komentáre