Ak obľubuješ tvaroh, tento recept ťa isto poteší. Či už si ho zvolíš za sladký obed, desiatu, alebo dezert. Na prípravu potrebujeme len zopár surovín a takisto je nenáročný na čas. Sezóna jabĺčok je tu a tak si ich prihodíme na vrch. Nákyp je šťavnatý a sýty.
Čas prípravy
- 15 minútpríprava
- 35 minútpečenie
Ako na to?
1
Žĺtky oddelíme od bielkov a vyšľaháme ich s trstinovým cukrom do peny.
2
Primiešame tvaroh a premiešame. Následne pridáme aj múku, jedlú sódu a škoricu.
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho opatrne do cesta.
4
Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto. Použitý plech má rozmery 25 x 25 cm.
5
Na vrch poukladáme ošúpané a nakrájané jablká. Nákyp pečieme 35-40 minút na 175 ˚C dozlatista.
Tip: Použiť môžeme aj hrušky alebo mix ovocia 😊.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
391 kcal
1644 kJ
T:
5 g
B:
32 g
S:
50 g
V:
3 g
Prajem vám dobrú chuť 😊.
Doplň tento úžasný nákyp našou skvelou a zdravou Fitnutkou. V našom e-shope ju nájdeš v troch príchutiach. Ktorá bude tá tvoja obľúbená?
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov