Obed alebo večera plná zeleniny, ktorú zhltnú aj mäsožrúti – tieto zapekané zeleninové cestoviny so smotanovo-paradajkovou omáčkou, pokryté chrumkavou vrstvou dvoch syrov predstavujú chutný pokrm. Aj keď je toto jedlo bez mäsa, je sýte a plné chuti.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 190 ˚C. Uvaríme cestoviny o 1 minútu menej, ako je odporúčané na obale.
2
Kým sa cestoviny varia, v panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a opekáme dozlata.
3
Pridáme papriku nakrájanú na tenšie polmesiačiky, cuketu pokrájanú na kocky, soľ, sladkú papriku, paradajkový pretlak, oregano a tymian. Miešame a varíme 2-3 minúty.
4
Vmiešame paradajky z konzervy a Lučinu, privedieme do varu, potom pridáme cestoviny a špenát. Všetko spolu premiešame a potom preložíme do veľkej zapekacej misy.
5
Vrch posypeme nastrúhaným čedarom a mozzarellou.
6
Pečieme 20-25 minút, kým syr nie je zlatohnedý.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
406 kcal
1706 kJ
T:
13 g
B:
17 g
S:
52 g
V:
4 g
Dobrú chuť 😊!
Zdravý jedálniček si môžeš vyskladať aj podľa receptov z našich kníh:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz