Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na bezmäsitý obed či večeru: Zdravé zapekané cestoviny so zeleninou

45 min
8 porcií
zapekané cestoviny so zeleninou a syrom

Potrebujeme: 

  • 500 g cestovín (ja som použila špenátové, vrelo odporúčam)
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 žltú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 1 veľkú cuketu alebo 2 malé
  • morskú/himalájsku soľ
  • ½ lyžičky červenej sladkej papriky
  • 3 lyžice pretlaku
  • ½ lyžičky sušeného oregana
  • ½ lyžičky sušeného tymianu
  • 2 konzervy krájaných paradajok
  • 150 g Lučiny
  • 125 g baby špenátu
  • 100 g syra čedaru
  • 100 g syra mozzarelly
zapekané cestoviny so zeleninou a syrom

Obed alebo večera plná zeleniny, ktorú zhltnú aj mäsožrúti – tieto zapekané zeleninové cestoviny so smotanovo-paradajkovou omáčkou, pokryté chrumkavou vrstvou dvoch syrov predstavujú chutný pokrm. Aj keď je toto jedlo bez mäsa, je sýte a plné chuti.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 190 ˚C. Uvaríme cestoviny o 1 minútu menej, ako je odporúčané na obale.

2

Kým sa cestoviny varia, v panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a opekáme dozlata.

3

Pridáme papriku nakrájanú na tenšie polmesiačiky, cuketu pokrájanú na kocky, soľ, sladkú papriku, paradajkový pretlak, oregano a tymian. Miešame a varíme 2-3 minúty.

4

Vmiešame paradajky z konzervy a Lučinu, privedieme do varu, potom pridáme cestoviny a špenát. Všetko spolu premiešame a potom preložíme do veľkej zapekacej misy.

5

Vrch posypeme nastrúhaným čedarom a mozzarellou.

6

Pečieme 20-25 minút, kým syr nie je zlatohnedý.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

406 kcal

1706 kJ

T:

13 g

B:

17 g

S:

52 g

V:

4 g

bezmasite zapekane cestoviny

Dobrú chuť 😊!

Zdravý jedálniček si môžeš vyskladať aj podľa receptov z našich kníh:

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.