
Plná beta-karoténu, vlákniny a zdravých tukov, zasýti bez ťažoby a podporí tvoj imunitný aj tráviaci systém. Polievka, ktorá je perfektnou voľbou nielen pre vegánov na ľahký obed, večeru alebo počas hektického dňa ako 1 rýchle plnohodnotné jedlo.
Ako na to?
1
Do rozohriateho hrnca si dáme kokosový olej a veľmi pomaly opečieme nadrobno nakrájaný pór do sklovita (cca 3-5 minút).
2
Pridáme na kocky nakrájané bataty a restujeme chvíľu na strednom plameni.
3
Následne pridáme prepláchnutú červenú šošovicu, škoricu, chvíľu ešte porestujeme a potom zalejeme vývarom (príp. vodou).
4
Privedieme k varu, prikryjeme a varíme cca 20 minút, kým sú bataty aj šošovica mäkké.
5
Primiešame kokosové mlieko a dochutíme soľou.
6
Následne rozmixujeme dohladka a podávame posypané konopnými semienkami a tekvicovými semienkami (odporúčam použiť nasucho opečené).

Vychutnaj si polievku plnými dúškami!
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot