Skvelý na raňajky, k čaju či ku kávičke alebo na cesty 😊. Taký je tento úplne jednoduchý banánový koláč s mandľami a kefírom. Ak máš doma mäkšie banány, tento recept ti možno padne vhod.
Ako na to?
1
Banány rozmixujeme ponorným mixérom s kefírom a vajíčkami.
2
Primiešame mleté mandle, polohrubú špaldovú múku a kypriaci prášok.
3
Plech s rozmermi 25 x 25 cm potrieme maslom a vylejeme naň cesto, ktoré posypeme mandľovými lupienkami.
4
Pečieme ho 25 – 30 minút na 180 ˚C.
Tip: Ak máš rada škoricu, môžeš koláč pred pečením posypať mletou škoricou a troškou kokosového cukru.
Výživové hodnoty na 1 ks:
154 kcal
647 kJ
T:
8 g
B:
5 g
S:
15 g
V:
3 g
Dobrú chuť :-)!
Fit koláče a iné zdravé recepty nájdeš aj v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II a III:
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov