Vtomto období môžeme konečne pocítiť chuť pravej paradajky plnej slnka. Využitie paradajok v kuchyni je naozaj všestranné. Okrem toho, že sú zdravé, aj výborne chutia. Či už si paradajky nakrájaš len tak na celozrnný chlieb s kvalitným maslom, alebo si z nich pripravíš chutný šalát. Ja som ich tentokrát naplnila lahodným krémom s baby špenátom. Môžeš si na nich pochutiť na olovrant, alebo si ich dopraj ako ľahkú večeru.
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 4 ks väčších paradajok
- 130 g baby špenátu
- 180 g tvarohu
- 250 g mascarpone
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- čierne olivy a petržlenovú vňať na ozdobu
Ako budeme postupovať?
2. V miske si zmiešame tvaroh, mascarpone, cesnak, soľ a čierne korenie. Dobre premiešame a pridáme vychladnutý baby špenát.
3. Paradajky prekrojíme na polovicu a polievkovou lyžicou vydlabeme stred. Na jednej polovici paradajky skrojíme spodok tak, aby nám paradajka stála rovno.
4. Takto pripravené paradajky plníme pripravenou zmesou pomocou polievkovej lyžice.
5. Nakoniec dozdobíme olivou a petržlenovou vňaťou. Podávame s domácim chlebom alebo pečivom.
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.