Paradajková sezóna je v plnom prúde! Či už si tieto šťavnaté plody pestuješ na záhradke alebo kupuješ na trhu, tento recept na zdravý a chutný obed musíš vyskúšať! Je jednoduchý, a pritom skvele chuťovo vyvážený. Paradajky obsahujú veľmi málo kalórií a takmer žiadny cukor, takže sú vhodnou voľbou aj pri chudnutí. Okrem toho pomáhajú budovať silné a zdravé kosti, znižujú cholesterol v krvi a majú výnimočné antioxidačné účinky. Tak šup do prípravy :-).
Ako na to?
1
Z každej paradajky opatrne vyberieme jej vnútro a odložíme nabok. Následne ich osolíme a posypeme oreganom.
2
Do hrnca dáme cibuľu a opražíme. Prilejeme vodu, ktorú sme získali z paradajkovej zmesi a dolejeme taktiež aj čistú vodu (dokopy približne 1 hrnček). Po jej zovretí pridáme bulgur, vypneme z ohňa a čakáme, kým úplne nenapučí.
3
Uvarený bulgur zmiešame s nakrájaným vnútrom z paradajok, nasekaným feta syrom a kukuricou. Nakoniec pridáme aj rozdrvený strúčik cesnaku.
4
Paradajky touto zmesou naplníme a posypeme trochou parmezánu. Dáme zapiecť na 15-20 minút pri 180 stupňoch.
Vždy ma bavilo skúšať nové recepty, meniť ich podľa seba a rozširovať ich ďalej. Zdravému životnému štýlu som sa začala venovať od svojich 15 a drží ma to stále a verím, že ma to ani nikdy neopustí. Mám oveľa lepší pocit keď presne viem, čo do svojho jedla dávam a ešte viac si ho aj vychutnám. K mojej vášni k vareniu som pripojila aj fotenie, ktoré takisto patrí medzi moje hobby. Takto si fotím každý môj recept a veľmi rada sa s ním podelím ďalej, pretože by som chcela ľuďom ukázať, že žiť a stravovať sa zdravo je oveľa jednoduchšie a príjemnejšie, ako mnohí hovoria. Odkedy som svojmu telu začala dávať, čo si zaslúži a potrebuje, cítim sa lepšie nie len fyzicky, ale aj psychicky a tento životný štýl sa stal mojou neoddeliteľnou súčasťou.