Zdravé raňajky za 10 minút: Bezlepková jablková ovsená kaša bez mlieka

Rýchle, chutné, sladké a tak výdatné raňajky, ktoré máš hotové do 10 minút. Vhodná aj pre celiatikov alebo ľudí, ktorí trpia na intoleranciu laktózy. Táto jablková ovsená kaša je vďaka nastrúhanému jabĺčku veľmi šťavnatá a s vybranými koreninami ti pripomenie aj vôňu Vianoc. Poď sa pustiť do prípravy a vychutnať si tak deň naplno!

Doba prípravy: 10 minút

Čo budeme potrebovať na 1 porciu?

  • ½ šálky celých ovsených vločiek bez lepku
  • 1 šálku vriacej vody
  • 1 menšie jabĺčko
  • 1 lyžičku domáceho medu (príp. podľa chuti)
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • ½ lyžičky mletého muškátového oriešku
  • 3-4 vlašské orechy
  • 1 lyžicu nastrúhanej kvalitnej horkej čokolády min.70%

Ako budeme postupovať?

1. Do hrnca nalejeme plný hrnček vody, necháme zovrieť a nasypeme  ovsené vločky. Varíme za stáleho miešania na strednom plameni cca 5 minút.

2. Nakoniec pridáme najemno nastrúhané jabĺčko, med, koreniny a poriadne zamiešame.

3. Hotovú ovsenú kašu ozdobíme vlašskými orechmi a posypeme nastrúhanou horkou čokoládou.

jablková kaša

 

ovsená kaša

 

zdravé raňajky

Prajem ti dobrú chuť!

 

Ďalšie raňajkové inšpirácie nájdeš v našich knihách:

zdravé raňajky

 

Pozri aj recepty na ďalšie raňajkové kaše:

Hurmikaki ovsená kaša

Pomarančová ovsená kaša so škoricou

Figová pohánková kaša

Hrušková ovsená kaša

Alžbeta Jánošíková

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 08/01/2018 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéBezlepkovéRaňajkyRecepty   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre