Pamätáš si na časy, keď si bola malá a tvoja kamarátka za chrbtom skrývala nejakú hračku? Ty si sa na ňu chcela pozrieť, ale ona ti ju nechcela ukázať? A po dlhom prosíkaní ti povedala, že ti ukáže „figu borovú“. Mne sa to stalo a bola som smutná, ale ty dnes smutná určite byť nemusíš, pretože my ti náš recept na figovú kašu ukážeme. Chceš vedieť prečo? Máme hneď 3 dôvody. Je bez lepku, je bez laktózy a je proste fenomenálny. Aby si nemusela dlho čakať, pusťme sa hneď do toho. ;-)
Čo budeme potrebovať na 1 porciu?
- ½ šálky pohánkových vločiek
- štipka mletej škorice
- 1 šálku ryžového mlieka
- ½ šálky ryžových vločiek
- 2 sušené ďatle
- 1 lyžička javorového sirupu
- 4 čerstvé figy
Ako budeme postupovať?
2. Prilejeme k nim mlieko a pridáme ryžové vločky.
3. Sušené ďatle nakrájame na malé kúsky a spolu s javorovým sirupom pridáme do kaše.
4. Figy poriadne umyjeme, nemusíme ich lúpať, aj šupka je jedlá a veľmi chutná. Dáme ich do misky.
5. Popučíme ich vidličkou, ak by boli tvrdšie, nakrájame ich najprv na menšie kúsky.
6. Keď kašu asi po 3 minútach odstavíme z ohňa, primiešame k nej figy.
7. Raňajky sú hotové. :-)
Tip: Ryžové vločky môžeme nahradiť ovsenými, no vtedy už kaša nebude bezlepková.
Nezabudni, že skvelé raňajkové recepty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál II:
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!