Čas prípravy: 20 minút varenie + 15 minút príprava + cca 25 minút zapekanie
Čo budeme potrebovať na 4 porcie?
- 6 ks stredných zemiakov
- morskú/himalájsku soľ
- 450 g ružičkového kelu
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžicu domáceho medu
- 2 lyžice sójovej omáčky (napr. Tamari)
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g vlašských orechov
- sezamové semienka
Ako budeme postupovať?
2. Ružičkový kel si podobne predvaríme v osolenej vode.
3. V miske si zmiešame olivový olej, med, sójovú omáčku a pretlačený cesnak.
4. Predvarené zemiaky spolu s ružičkovým kelom vysypeme do pekáča.
5. Posypeme podrvenými orechmi a zalejeme marinádou.
6. Všetko spolu premiešame, ochutíme soľou a vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C.
7. Pečieme cca 25 minút.
8. Po upečení môžeme posypať sezamovými semienkami.
Výživové hodnoty na 1 porciu (cca 300 g):
Kalorická hodnota | Tuky | Sacharidy | Bielkoviny | Vláknina |
1 894 kJ 451 kcal | 23 g | 48 g | 10 g | 10 g |
Množstvo skvelých fitness receptov nájdeš aj v našich kuchárskych knihách:
Aj v týchto receptoch si môžeš ružičkový kel obľúbiť:
Zapekaný ružičkový kel s fetou: zdravá vegetariánska večera do 30 minút
Výživná večera – Zapekaný ružičkový kel so zeleninkou
30-minútová pikantná kari zemiaková polievka so sladkým zapečeným ružičkovým kelom
Mojim snom bolo pomáhať ľuďom s nadváhou a obezitou. Napísala som motivačnú knihu „Kilá ktoré mi zmenili život", kuchársku knihu „Ako dobre jesť a nepribrať„ a diár ako malý ťahák na štíhlu líniu. Na svojej stránke chudnem-rozumne.com prispievam článkami, receptami, niekedy aj radami o tom ako je najlepšie a najzdravšie chudnúť bez jo-jo efektu. Tvorím výživové plány a snažím sa pomáhať ľuďom večne bojujúcim s kilami navyše. Výživou a zdravším varením sa zaoberám 9 rokov. Teraz aj profesionálne ako výživový poradca.