Máš rada lievance, ale neznášaš prevracanie a státie pri sporáku? Tieto ovsené lievance s ovocím sú dokonalými raňajkami bez námahy. Stačí vymiešať cesto, pridať ovocie, upiecť, nakrájať a hotovo. Ovos môžete dokonca večer predtým rozmixovať, takže je všetko pripravené na to, aby ste sa ráno do toho mohli pustiť. Sú naozaj ľahké, nadýchané a chutné.
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 190 ˚C.
2
Vložíme ovsené vločky do mixéra a rozmixujeme dohladka.
3
Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, so soľou a škoricou.
4
Zmiešame vajíčka, vanilku a jogurt a pridáme ich do ovsenej zmesi. Miešame, kým sa zmes nespojí.
5
Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Ja som použila rozmer 20 x 20, ale pokojne môžete použiť aj iný.
6
Cesto opatrne rozotrieme na pekáč. Naň naukladáme ovocie, ja som použila slivky a čučoriedky.
7
Vložíme do rúry a pečieme 25 minút alebo kým nebude cesto jemne zlatisté a prepečené.
8
Pred krájaním odporúčam nechať pár minút odležať.
9
Podávame so svojimi obľúbenými polevami. My sme ich vychutnali s jogurtom a čerstvým ovocím.
TIP: Ak chcete väčšiu porciu, jednoducho zdvojnásobte ingrediencie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
317 kcal
1332 kJ
T:
9 g
B:
15 g
S:
42 g
V:
4 g
Nech ti chutí 😊!
Ďalšie sladké recepty môžeš nájsť napríklad aj v našich kuchárskych knihách:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz