Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekané jogurtové lievance s ovocím, nadýchaná dobrota nielen na raňajky

30 min
2 porcie
lievance s ovocim

Potrebujeme: 

  • 80 g ovsených vločiek
  • ½ lyžičky prášku do pečiva bez fosfátov
  • štipku soli
  • štipku mletej škorice
  • 2 vajíčka
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 150 g bieleho gréckeho jogurtu
  • 150 g ľubovoľného ovocia alebo pokojne viac
  • trošku oleja na vymastenie
lievance s ovocim

Máš rada lievance, ale neznášaš prevracanie a státie pri sporáku? Tieto ovsené lievance s ovocím sú dokonalými raňajkami bez námahy. Stačí vymiešať cesto, pridať ovocie, upiecť, nakrájať a hotovo. Ovos môžete dokonca večer predtým rozmixovať, takže je všetko pripravené na to, aby ste sa ráno do toho mohli pustiť. Sú naozaj ľahké, nadýchané a chutné.

Ako na to?

1

Predhrejeme si rúru na 190 ˚C.

2

Vložíme ovsené vločky do mixéra a rozmixujeme dohladka.

3

Zmiešame ovsené vločky s práškom do pečiva, so soľou a škoricou.

4

Zmiešame vajíčka, vanilku a jogurt a pridáme ich do ovsenej zmesi. Miešame, kým sa zmes nespojí.

5

Pekáč si vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom. Ja som použila rozmer 20 x 20, ale pokojne môžete použiť aj iný.

6

Cesto opatrne rozotrieme na pekáč. Naň naukladáme ovocie, ja som použila slivky a čučoriedky.

7

Vložíme do rúry a pečieme 25 minút alebo kým nebude cesto jemne zlatisté a prepečené.

8

Pred krájaním odporúčam nechať pár minút odležať.

9

Podávame so svojimi obľúbenými polevami. My sme ich vychutnali s jogurtom a čerstvým ovocím.

TIP: Ak chcete väčšiu porciu, jednoducho zdvojnásobte ingrediencie.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

317 kcal

1332 kJ

T:

9 g

B:

15 g

S:

42 g

V:

4 g

recept na lievance

Nech ti chutí 😊!

Ďalšie sladké recepty môžeš nájsť napríklad aj v našich kuchárskych knihách:

zdravý jedálniček
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.