Niečo vám o tomto recepte poviem. Je fakt výborný! Milujem farebné zeleninové pekáče s vajíčkami. Recept je super všestranný a môžeš ho vychutnať ráno, na obed či večer.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 210 ˚C. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo alobalom (ja to robím zakaždým, pretože sa mi potom zelenina nepripečie ku spodku a pekáč sa ľahšie čistí).
2
Nakrájanú zeleninu dáme do pekáča, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme (špenát pridáme až na koniec).
3
Pečieme 25-35 minút alebo kým nie je zelenina upečená.
4
Potom pridáme špenát a necháme 5 minút v rúre podusiť. Vyberieme, premiešame a urobíme si 4 dierky, do ktorých vložíme vajíčka. Osolíme ich a okoreníme.
5
Pečieme ešte 6-8 minút alebo podľa toho, aké vajíčka máme radšej.
6
Podávame samotné, so šalátom, s pečivom, hriankami alebo tortillou.
TIP: Ak chceme ušetriť čas, môžeme použiť uvarenú vákuovo balenú cviklu a mrazenú mrkvu. Dáte ich klasicky zapiecť, ale trvá to kratšie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
452 kcal
1902 kJ
T:
20 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
11 g
Dobrú chuť 😊!
Ku každej objednávke nad 50 € na našom e-shope ti pribalíme ako darček aj novú príchuť Fitnutky. Túto objednávku ti navyše doručíme zadarmo.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz