Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Zapekaná kyslá kapusta s kuracím mäsom

45 min
6 porcií
kyslá kapusta s kuracím mäsom

Potrebujeme: 

  • 450 g kuracích pŕs alebo vykostených kuracích stehien
  • 500 g kyslej kapusty
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • ½ šálky bulguru, hrubého
  • 1 šálku vody alebo vývaru
  • ¼ šálky olivového oleja
kyslá kapusta s kuracím mäsom

Nevieš, čo s kyslou kapustou? Tento tip na kuracie mäso s bulgurom je skvelou voľbou, pokiaľ ide o použitie kyslej kapusty v receptoch.

Kyslá kapusta nie je pre každého, ale ak ti chutí, tento recept si určite zamiluješ. U nás rozhodne zabodoval a to dokonca aj u môjho 3-ročného syna.

Ako na to?

1

Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.

2

Všetky ingrediencie (mäsko, kapustu, bulgur, papriku) dáme do pekáča, pridáme vodu alebo kurací vývar, no len toľko, aby zakryli suroviny.

3

Pečieme 25 – 35 minút alebo kým nie je mäsko hotové. Nakoniec môžete ochutiť soľou.

4

Podávať k tomu možno kyslú smotanu, kyslé uhorky, zaváranú cviklu, obľúbené pečivo alebo len tak samotné.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

255 kcal

1071 kJ

T:

9 g

B:

25 g

S:

17 g

V:

5 g

zapekana kysla kapusta

Dobrú chuť 😊!

Máš už darčeky na Vianoce vyriešené? Ak nie, u nás môžeš darovať členstvo na celý rok.

cvičenie na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.