Nevieš, čo s kyslou kapustou? Tento tip na kuracie mäso s bulgurom je skvelou voľbou, pokiaľ ide o použitie kyslej kapusty v receptoch.
Kyslá kapusta nie je pre každého, ale ak ti chutí, tento recept si určite zamiluješ. U nás rozhodne zabodoval a to dokonca aj u môjho 3-ročného syna.
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 200 ˚C.
2
Všetky ingrediencie (mäsko, kapustu, bulgur, papriku) dáme do pekáča, pridáme vodu alebo kurací vývar, no len toľko, aby zakryli suroviny.
3
Pečieme 25 – 35 minút alebo kým nie je mäsko hotové. Nakoniec môžete ochutiť soľou.
4
Podávať k tomu možno kyslú smotanu, kyslé uhorky, zaváranú cviklu, obľúbené pečivo alebo len tak samotné.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
255 kcal
1071 kJ
T:
9 g
B:
25 g
S:
17 g
V:
5 g
Dobrú chuť 😊!
Máš už darčeky na Vianoce vyriešené? Ak nie, u nás môžeš darovať členstvo na celý rok.
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz