Doba prípravy: 10 min.
Čo budeme potrebovať na cca 17 ks?
- 100 g sušených datlí
- 100 g sušených brusníc (príp. hrozienka, slivky,...)
- 2 hrnčeky sušených vlašských orechov
- 3 lyžice domáceho medu
- 3 lyžice bio kakaa
- korenie (vanilka, škorica, zázvor, badián...)
Ako budeme postupovať?
2. Zo zmesi potom vytvarujeme guľky. A máme hotovo. :-)
3. Guľky skladujeme v chladničke.
Toto by si mala o vlašských orechoch vedieť!
Podľa doktríny signatúr má vlašský orech tvar ľudského mozgu, a preto by mal podporovať práve tento orgán. Vlašské orechy obsahujú najvyššie množstvo omega-3 mastných kyselín zo všetkých orechov. Okrem iných pozoruhodných účinkov pomáhajú omega-3 mastné kyseliny podporovať správnu funkciu mozgu niekoľkými spôsobmi. Patrí medzi ne vplyv na náladu a pocity.
Okrem toho môžu byť vlašské orechy skvelým prostriedkom na chudnutie.
4 až 6 vlašských orechov pred jedlom znižuje hlad a môže spôsobiť, že ľudia zjedia menej. Vlašské orechy zmierňujú hlad a sú od prírody nutrične bohaté. V žiadnom prípade nemôžeš očakávať, že schudneš, ak si do už aj tak kaloricky nabitej stravy pridáš ďalšie kalórie vlašských orechov. Ak však nejaké kalórie zo stravy nahradíš rovnakým množstvom kalórií z vlašských orechov, urobíš dobre.
Vo vlašských orechoch sa nachádzajú bielkoviny, vláknina, vápnik, horčík, fosfor a draslík, a navyše asi polovice dennej dávky mangánu, dôležitého stopového prvku, ktorý je nevyhnutný na rast, rozmnožovanie, hojenie rán, myslenie a správny metabolizmus cukrov, inzulínu a cholesterolu.
(Z knihy: 150 najzdravších potravín na svete, Jonny Bowden)
Skvelé fitness dezerty nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne 3:
Pozri ďalšie recepty na guľky:
Jahodovo-kokosové RAW guľky
Čokoládové brandy guľôčky za 5 minút!
Raffaello guľôčky hotové za 5 minút!
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz