Božské RAW guľky. Stačia ti 3 ingrediencie!

Máš chuť na niečo sladké, lahodné, rozplývajúce sa na jazyku? Nechce sa ti tráviť veľa času pečením? Tak tieto guličky si zamiluješ!  Zvládne ich úplne každý (aj najväčšie nemehlo). Sú nenáročné, ako na čas, tak i na prípravu a suroviny. Stačia ti 3 ingrediencie a sladký zázrak je na svete. Ja ich robím rada ako dezertík na nedeľné popoludnie alebo ako sladké potešenie pre návštevu. A chutia báječne! Ideme na to? :-)

Čo potrebujeme na prípravu?

  • 2 šálky kokosu,
  • 1 šálku ďatlí (vopred namočených na cca 1 hod. do vody),
  • 1 šálku čerstvých jahôd.

Ako na to?

1. Kokos si môžme (ale nemusíme) pomlieť na múčku.

2. Ďatle rozmixujeme, pridáme kokos, jahody a spolu zmixujeme. Hmotu dáme na chvíľku do chladničky, aby sa nám s ňou lepšie pracovalo.

3. Vytvarujeme guličky, ktoré následne obaľujeme v kokose, alebo v kvalitnej čokoláde.

TIP: Do cesta si môžeš pridať i rozmixované kešu oriešky. Obaliť ich môžeš v kokose, ale geniálne sú hlavne s čokoládou :-)

RAw-bozske-gulky-fitshaker

RAW-balls-fitshaker

RAW-guľky-fitshaker

Pochutnajte si a majte krásny deň. Ja si idem listovať v knihe Z fitka do kuchyne a niečo dobré variť.

Dobrú chuť a príjemné gúľanie! :-)

 

Ďalšie sladké dobrôtky:

Zdravé muffiny z ovsených vločiek

Kakaové cookies

Čokoládové brownies – RAW recept

Gabriela Méresová

Som inštruktorkou Zumby a cvičení s vlastnou váhou tela. V poslednom čase som sa zamilovala do „vypekania“ RAW sladkostí. Keby mi niekto pred rokom povedal, že ja budem niekedy piecť torty, tak by som ho asi vysmiala, ale teraz je to hračka. Prečo? Lebo je to tak strašne jednoduché, že to zvládne úplne každý. Lebo je to také rýchle, že do hoďky máte tortu v chladničke. A hlavne si ju môžete dať bez výčitiek, pretože neobsahuje žiaden rafinovaný cukor, žiadnu bielu múku, ani žiadne zlé tuky. Pritom chutí fantasticky ☺.
Gabriela Méresová

Najnovšie články od Gabriela Méresová (zobraziť všetky)

Článok bol pridaný dňa 09/05/2015 a zaradený do kategórie: DesiataFitness dezertyRAW surová stravaRecepty   |   Autor: Gabriela Méresová

Komentáre