VIDEORECEPT: Čokoládové brandy guľôčky za 5 minút!

Veľa práce, plno vybavovačiek, nakúpiť vianočné darčeky a milión ďalších povinností, ktoré sa ti každoročne v decembri nahromadia. Kedy potom stíhať vianočné pečenie? Napríklad aj dnes večer! Prinášame ti bleskovo rýchly receptík, ktorý sa rozplýva na jazyku a je veeeľmi jednoduchý. A dokonca vhodný aj pre celiatikov, keď nahradíš vločky za bezlepkové. Juchúúú, (ne)pečenie sa môže začať :-).

Receptom ťa bude sprevádzať Betka, ktorá pripravuje tie naj (nielen) bezlepkové maškrty a povie ti, prečo sú použité ingrediencie pre tvoje telo také skvelé. Priprav si tieto guľôčky spoločne s nami a maj krásne predvianočné dni bez stresu a náhlenia sa :-).

 

Kompletný recept s postupom nájdeš tu:

Čo budeme potrebovať na 20 ks?

  • 1 biele tofu
  • 2 banány
  • 100 g horkej čokolády (min. 70 %)
  • 2 PL holadského kakaa
  • 1 PL medu
  • 1 PL mletej škorice
  • 1 PL nastrúhanej kôry z BIO citróna
  • 2 PL brandy
  • 8 PL ovsených vločiek
  • sušený strúhaný kokos na obaľovanie

Ako budeme postupovať?

1. Banány a tofu rozpučíme a zmiešame.

2. Pridáme zvyšné ingrediencie (okrem kokosu a čokolády) a zmes vymiešame vareškou.

3. Čokoládu si polámeme a rozpustíme vo vodnom kúpeli.

4. Roztopenú čokoládu vylejeme do tofu zmesi.

5. Vznikne nám tuhá hmota, z ktorej budeme tvarovať guľôčky a obaľovať ich v kokose.

6. Dáme ich na noc do chladničky a môžeme podávať :-).

DSC_6886

Hotovo! Prajem fantastické vychutnávanie :-).

 

k2

Alžbeta Jánošíková

Som vášnivá kuchárka, avšak trošku odlišná. Miesto krémešov a sacherovej torty pečiem cviklovú tortu a zelerové hranolky. Prečo som iná? Diagnóza - celiakia. Dôvod, kvôli ktorému nesie môj jedálniček nálepku gluten free. V súčasnosti je nás „špeciálnych stravníkov" čoraz viac a viac. Mnohí sa cítia bezradní, tak ako som sa cítila na začiatku aj ja. Preto som sa rozhodla založiť web www.fit-way.sk zameraný na cvičenie a špeciálnu výživu (bezlepkovú, bez laktózy, raw, vegan..), ktorý poskytuje pomoc a motiváciu v podobe receptov pre všetkých nás - „špeciálnych".
Alžbeta Jánošíková

Článok bol pridaný dňa 22/12/2015 a zaradený do kategórie: BezlaktózovéFitness dezertyReceptyVianočné   |   Autor: Alžbeta Jánošíková

Komentáre