Vláčny banánovo-hruškový chlebík
50 min
10 porcií

Ak máš doma prezreté hrušky a banány, je to skvelý spôsob, ako ich zužitkovať. Nerobím si žarty, keď poviem, že toto je NAJLEPŠÍ banánovo-hruškový chlieb. Vážne!
Chlebík je vláčny, mäkký a jemne sladký. Jediný cukor pochádza z hrušiek a banánov. Je chutný na raňajky, ale tiež skvelý ako dezert. Môžeš si ho ochutiť medom, javorovým sirupom, orechovým maslom, jogurtom či tvarohom.
Najdôležitejšie informácie o recepte
- bez mliečnych výrobkov, bez rafinovaného cukru
- môžeš si vyrobiť aj bezlepkovú verziu (vyrobené z mandľovej múky a ovsených vločiek)
- vyrobené bez masla alebo oleja
- vlhký a jemný (nikto nemá rád suchý chlieb!)
- vhodný aj pre najmenších
Ako na to?
1
Rúru si predhrejeme na 175 ˚C. Formu na chlebík (25 cm) si môžeme vystlať papierom na pečenie alebo natrieť olejom.
2
Nakrájaný banán a hrušku rozmixujeme na jemnú kašu, pridáme vajíčka a ďalej mixujeme na jemnú kašu. Potom pridáme vanilkový extrakt, škoricu, mleté mandle a ovsené vločky, sódu bikarbónu a soľ. Všetko spolu dobre premiešame.
3
Cesto nalejeme do formy. Vrch si môžeme/nemusíme ľubovoľne ozdobiť napríklad mandľami a kúskami hrušky, ako som to urobila ja.
4
Pečieme 45 – 50 minút alebo kým nie je chlebík pekné chrumkavý a hnedý.
5
Podávame čistý alebo s medom, orechovým maslom, jogurtom či tvarohom.
6
Skladujeme v chladničke.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 70 g):
161 kcal
677 kJ
T:
10 g
B:
6 g
S:
12 g
V:
3 g

Nech ti chutí 😊.
Dopraj si sladké raňajky v podobe našich raňajkových kaší. Sú lahodné, plné živín a zaručene si po jednej budeš chcieť spraviť aj druhú.