
Ako na to?
1
Predhrejeme si rúru na 210 °C.
2
Maslo si roztopíme a následne premiešame do hladka spolu s melasou a necháme trochu schladiť.
3
V miske zmiešame múku, sódu, soľ, škoricu a perníkové korenie.
4
Do roztopeného masla s melasou pridáme hnedý cukor, vajce, jogurt a mlieko premiešame ručne do hladka.
5
Zmiešame mokré ingrediencie so suchými a premiešame len tak, aby sa nám cesto spojilo - cesta bude husté, trochu hrudkovité, ale nemiešaj ho príliš, len zľahka.
6
Cesto rovnomerne rozdelíme do muffinových košíčkov.
7
Pečieme najprv 6 minút pri 210 °C, potom stupne bez otvárania rúry znížime na 180 °C a pečieme ďalších cca 15 -16 minút.
8
Muffiny necháme 5 - 10 minút vychladnúť vo forme, potom ich preložíme na mriežku, aby rovnomerne vychladli.

TIP1: Je veľmi dôležité, aby jogurt, vajce aj mlieko boli izbovej teploty.
TIP2: Melasa sa dá nahradiť aj 145 ml medu, ale trochu to ovplyvní chuť a farbu muffinov.
Dobrú chuť! 😊
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot


