
Výborný koláčik, ktorý sa hodí k poobednej káve aj ako zdravšia maškrta do desiatovej krabičky. Pripravuje sa z jednoduchých surovín, ktoré máš určite doma, a keď ho upečieš, rozvonia ti celú kuchyňu perníkovým korením.
Akurát sladký, vláčny a hotový v podstate za chvíľu - presne taký, aký má perník byť!

Ako na to?
1
Dáme si rozohriať rúru na 180 stupňov (horný a dolný ohrev).
2
Medzitým si všetky suroviny vo väčšej sklenenej mise dôkladne vymiešame.
3
Vzniknuté cesto vlejeme do formy 23x23 cm vystlanej papierom na pečenie.
4
Následne dáme piecť do vyhriatej rúry na cca 30 minút (či je koláč hotový skúšame klasickým testom špáratkom).
5
Po vychladnutí perník rozkrájame na 16 kúskov.
✨TIP1: Ešte teplý perník môžeme potrieť džemom či roztopenou čokoládou, posypať orieškami či jesť len tak čistý. Chutiť bude stále skvele.
✨TIP2: Do cesta najradšej používam džemy zn. St. Dalfour a na vrch perníku dávam 100g slivkového lekváru bez cukru zn. Šufan a prípadne posekané nasucho opečené mandle.
Mojou životnou filozofiou je žiť v harmónii mysle, tela a duše. Som absolútnym milovníkom jedla, ktoré by malo byť z môjho pohľadu vždy vyvážené, nutrične bohaté a z tých najkvalitnejších surovín. Vysoká kvalita neznamená vždy aj vysokú cenu, rovnako ako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mojím prostriedkom ako vypnúť. Fascinuje ma, čo telo všetko dokáže, koľko sily v sebe skrýva. Čo dáte, to sa vám vráti, a u vášho tela to platí dvojnásobne. Verím, že moje články vám budú pomáhať pri hľadaní svojich vlastných odpovedí a moje recepty obohatia vašu kuchyňu. Ak máš radšej instagram, môžeš ma sledovať ako @foodistheroot


