Doba prípravy: 60 min
Čo budeme potrebovať na 6 porcií?
- 1 stredne veľkú tekvicu hokkaido (moja vážila po zbavení jadierok a nakrájaní cca 700 g)
- 2 jablká, preferuj kyslejšie (moje vážili spolu cca 400 g)
- 1 lyžicu kokosového oleja (bez vône)
- 2 lyžičky nastrúhaného zázvoru (ak robíme recept pre deti, použijeme sušený zázvor)
- 2 lyžičky mletej škorice
- šťavu z citróna
- 120 g pekanových orechov (cca 20 g na porciu)
- tekvicový olej na pokvapkanie (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
2. V hrnci na miernom plameni zohrejeme kokosový olej a pridáme nastrúhaný zázvor, chvíľku popražíme.
3. Následne pridáme jablká a škoricu a podlejeme trochou vody, cca 1 dl. Prikryjeme pokrievkou a dusíme 15 minút.
4. Potom pridáme tekvicu a zalejeme vodou, množstvo zvolíme podľa toho, akú hustú polievku chceme mať. Varíme ďalších 20 až 30 minút.
5. Po uvarení polievku rozmixujeme a pridáme do nej citrónovú šťavu. Na tanieri posypeme nasekanými a praženými pekanovými orechmi a pokvapkáme tekvicovým olejom.
Tip: Pekanové orechy môžeme nahradiť vlašskými alebo lieskovými. Ak máme doma sušené jablká, odporúčam ich pridať tiež.
Viac chutných receptov nájdeš aj v našich knihách:
Možno ťa zaujme aj niečo z tohto:
Pečené kačacie stehná: tip na slávnostný obed
Kuracie rezne plné bielkovín inak
Hruškový punč: skvelý na vianočné dni
Varenie ako terapia? Pre mňa je pocit, keď stojím v kuchyni, jedlo vonia a treba už len zavolať “večera” presne to, čo predpísal lekár. V kuchyni rada experimentujem a skúšam rôzne chute a koreniny. Ešte aj moji dvaja psi sa volajú Čili a Kari. Uprednostňujem lokálne a sezónne potraviny a vždy ma poteší, keď objavím poctivých domácich farmárov. Najväčšou odmenou sú pre mňa plné brušká môjho manžela, hostí a čoskoro už aj mojej dcérky, pri ktorej práve začíname s príkrmami. Veľmi rada by som ti niečo z tejto svojej vášne odovzdala vo svojich receptoch a tipoch.