Dnes si ukážeme trošku iný recept na falafel. Bude totiž cviklový. K nemu budeme podávať cícerovú kašu so sušenými paradajkami, bulgurom a čínskou kapustou. Krásne naservírované to aj tebe bude evokovať Budha misku. Toto jedlo zaženie hlad a určite poteší aj nevegetariánov. Poďme si ukázať postup. :-)
Ako na to?
1
Rúru ohrejeme na 180°C.
2
Na olivovom oleji do zlata opečieme cibuľku.
3
Cviklu najprv na jemno nastrúhame a potom pridáme do mixéra spolu s 1 plechovkou cíceru, opečenou cibuľkou, vajíčkom a petržlenovou vňaťou.
4
Rozmixujeme všetko na jemnú zmes.
5
Postupne pridáme soľ a korenie (rascu, červenú papriku, kajanskú papriku) a múku (ak je zmes príliš riedka, môžeme pridať viac múky).
6
Všetko spolu ešte raz premiešame a zo zmesi vytvarujeme guličky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
7
Guličky potrieme olivovým olejom a pečieme cca 20-30 minút.
8
Kým sa guličky pečú, pripravíme cícerovú kašu so sušenými paradajkami.
9
Do mixéra pridáme cícer, sušené paradajky, citrónovú šťavu, soľ, 1 lyžičku medu a kurkumu.
10
Všetko spolu rozmixujeme na jemnú kašu. Ak by bola kaša veľmi hustá, môžeme pridať trošku oleja alebo vody.
11
Nakoniec pridáme sušenú pažítku.
12
Čínsku kapustu nakrájame na väčšie rezance.
13
Z 2 lyžíc octu, 2 lyžičiek medu a trošku vody pripravíme nálev, do ktorého vložíme na 5 minút rezance z kapusty.
14
Upečené guľky servírujeme s uvareným bulgurom, čínskou kapustou a kašou z cíceru.
TIP: V recepte môžeme použiť aj uvarený cícer.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
665 kcal
2797 kJ
T:
12 g
B:
26 g
S:
110 g
V:
24 g
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Množstvo skvelých receptov nielen pre vegetariánov od blogerky Tonky nájdeš aj v našej knihe Z fitka do kuchyne špeciál 2:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz