Chrumkavý korpus, chuť a vôňa kávy v plnke, to je kombinácia, ktorá robí tento tvarohový koláč jedinečným. Tento tvarohovo-kávový cheesecake pripravíš naozaj rýchlo a nepotrebuješ k nemu ani veľa ingrediencií. Vyhraď si 40 minút a vychutnaj si kávu aj inak ako v pohári.
Ako na to?
1
Rúru zohrejeme na 180°C.
2
V miske zmiešame pomleté a celé ovsené vločky, kypriaci prášok, roztopené maslo a cukor. Poriadne premiešame.
3
Okrúhlu formu o priemere 25 cm potrieme maslom alebo kokosovým olejom.
4
Zmes ovsených vločiek nasypeme do formy a poriadne rukou utlačíme. Dáme piecť na 10 minút do rúry.
5
Medzitým pripravíme tvaroh, do neho pridáme cukor, kávu, žĺtka.
6
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k tvarohu.
7
Nalejeme na cesto a pečieme ďalších 30 minút.
8
Po upečení necháme koláč vychladnúť.
Tip č.1: Koláč môžeme ozdobiť rozpustenou horkou čokoládou.
Tip č.2: Podľa toho, koľko máme hostí, môžeme koláč nakrájať na 12-16 ks.
Tip č.3: Kávu môžeme nahradiť kakaom, karobom, škoricou, prípadne vanilkou. Možností je veľa. :-)
Prajem ti príjemné vychutnávanie! :-)
Zdravé sladkosti nájdeš aj v našej kuchárke Z fitka do kuchyne 3:
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz