Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tvarohový koláč s vôňou kávy: rýchlo a jednoducho!

40 min
14 porcií
tvarohový koláč

Potrebujeme: 

  • Na korpus:
  • 1 šálku pomletých ovsených vločiek
  • ½ šálky celých ovsených vločiek
  • ½ lyžičky kypriaceho prášku
  • 15 lyžíc roztopeného kvalitného masla + na vytretie formy
  • ½ šálky trstinového cukru (príp. kokosového)
  • Na tvarohovú plnku:
  • 2 x 250 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice trstinového cukru (príp. kokosového či domáceho medu)
  • 2 lyžičky kvalitnej instantnej kávy (príp. cca 5-6 lyžičiek espressa či zalievanej kávy)
  • 2 vajíčka
tvarohový koláč

Chrumkavý korpus, chuť a vôňa kávy v plnke, to je kombinácia, ktorá robí tento tvarohový koláč jedinečným. Tento tvarohovo-kávový cheesecake pripravíš naozaj rýchlo a nepotrebuješ k nemu ani veľa ingrediencií. Vyhraď si 40 minút a vychutnaj si kávu aj inak ako v pohári.

Ako na to?

1

Rúru zohrejeme na 180°C.

2

V miske zmiešame pomleté a celé ovsené vločky, kypriaci prášok, roztopené maslo a cukor. Poriadne premiešame.

3

Okrúhlu formu o priemere 25 cm potrieme maslom alebo kokosovým olejom.

4

Zmes ovsených vločiek nasypeme do formy a poriadne rukou utlačíme. Dáme piecť na 10 minút do rúry.

5

Medzitým pripravíme tvaroh, do neho pridáme cukor, kávu, žĺtka.

6

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k tvarohu.

7

Nalejeme na cesto a pečieme ďalších 30 minút.

8

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Tip č.1: Koláč môžeme ozdobiť rozpustenou horkou čokoládou.

Tip č.2: Podľa toho, koľko máme hostí, môžeme koláč nakrájať na 12-16 ks.

Tip č.3: Kávu môžeme nahradiť kakaom, karobom, škoricou, prípadne vanilkou. Možností je veľa. :-)

tvarohový koláč
rýchly koláč
cheesecake recept
jednoduchy kolac

Prajem ti príjemné vychutnávanie! :-)

Zdravé sladkosti nájdeš aj v našej kuchárke Z fitka do kuchyne 3:

recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.