Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Famózny jablkovo-kokosový cheesecake, ktorý musíš vyskúšať!

Z času na čas môže zhrešiť každý. No a čo je zlé na doma pripravenom koláči? Navyše, ak doňho dávaš len tie najkvalitnejšie suroviny a robíš ho s láskou, určite stojí za zahryznutie. Pripravila som si pre teba ľahšiu verziu známeho cheesecaku. Možno jej treba venovať trošku viac času, no výsledok stojí jednoznačne za to. Koláč je voňavý, sýty a chuťovo veľmi pestrý. A nechýbajú v ňom ani sezónne jabĺčka. Tak čo, si zvedavá na postup? :-)

Doba prípravy: 60 – 70 min.

Čo budeme potrebovať na cca 12 ks?

Na korpus:

  • 1 šálku kokosu

  • 2 šálky pomletých mandlí

  • 7 lyžíc kokosového oleja

  • 5 lyžíc domáceho medu

  • 2 vajíčka

  • kvalitné maslo na vymastenie formy


Na plnku:

  • 4 jablká

  • 0,5 dl vody

  • 1 lyžičku škorice (napr. Ceylon)

  • 500 g jemného tvarohu

  • 3 vajíčka

  • nastrúhanú kôru z jedného bio pomaranča

  • 5 lyžíc domáceho medu


Ako budeme postupovať?

1. Kokos, pomleté mandle, roztopený kokosový olej, med a vajíčka spolu zmiešame na cesto.
2. Tortovú  formu  o priemere 25 cm vymastíme maslom. Do formy vložíme cesto, ktoré vytvarujeme rukami.
3. Pečieme pri teplote 170°C cca 20 až 25 minút.
4. Medzitým nakrájame jablká na menšie kocky. Vložíme ich do hrnca spolu s vodou a škoricou. Chvíľku podusíme.
5. Potom môžeme pripraviť tvarohovú plnku. Rozdelíme vajíčka na bielka a žĺtky.
6. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh.
7. Do tvarohu pridáme žĺtka, med a nastrúhanú kôru z pomaranča.
8. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh a všetko spolu premiešame.
9. Po zhruba 20-25 minútach vytiahneme korpus z rúry, poukladáme na neho jablká a navrch dáme tvarohovú plnku.
10. Koláč vrátime naspäť do rúry a pečieme ešte 30 až 40 minút pri teplote 150°C. Resp. dovtedy, kým sa plnka nezačne odlepovať od okrajov.
11. Koláč podávame vychladený, môžeme ho poliať čokoládou alebo posypať kakaom.
 
TIP: Ak chceme, aby korpus nevyschol, do rúry dáme aj plech s vodou.
jablká
 
cheesecake
 
kokosový koláč
 
jablkový cheesecake
 
zdravá maškrta
Čo povieš, necháš sa zlákať a vyskúšaš koláč upiecť aj ty? Ak áno, nezabudni sa nám pochváliť, či už komentárom pod článok, alebo emailom.
Dobrú chuť! :-)
 
Skvelé dezerty máme pre teba pripravené aj v knihe Z fitka do kuchyne 3:
z fitka do kuchyne 3
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.