Čas prípravy: 20 min.
Čo budeme potrebovať na 8 porcií?
- 150 g čerstvého hrášku
- 1 ks jarnej cibuľky
- 1 lyžicu olivového oleja
- 150 g nízkotučného jemného tvarohu/ricotty
- 3 lyžice syru Pecorino
- morskú/himalájsku soľ (vynecháme, ak robíme recept pre deti do 1,5 roka)
- mleté čierne korenie (vynecháme, ak robíme recept pre deti)
Ako budeme postupovať?
2. Vložíme ho do mixéra spolu so všetkými surovinami a vymixujeme hladkú nátierku.
3. Podávame na čerstvom kváskovom chlebíku s reďkvičkami a jarnou cibuľkou.
Tip: Ak robíme recept pre deti, vynecháme čierne korenie. Soľ by sme nedávali, ak by sme robili nátierku pre deti mladšie ako 1,5 roka, syr Pecorino je sám osebe dosť slaný.
Recepty na nátierky nájdeš aj v samostatnej kapitole v našich knihách Z fitka do kuchyne špeciál I, II aj III:
Čerstvý hrášok môžeš použiť aj tu:
Hráškovo-špenátovo-cícerová nátierka: super zdravé raňajky aj pre deti
Vynikajúca sýta hrášková polievka s bryndzou plná živín
Perfektný zdravý koláč s brokolicou a hráškom: ideálna desiata deťom do školy
Hrachové placky ako famózna príloha k mäsu v omáčke: zdravý obed aj pre deti od 1,5 roka
Úsmev na tvári, varecha v ruke a stále nové nápady. Tak nejako by som sa charakterizovala. Baví ma vymýšľať nové, zdravé a hlavne bezlepkové recepty na ktorých si pochutí naozaj každý. To že som komunikatívna a rada sa rozprávam s ľuďmi si môžete všimnúť na rozhovoroch ktoré pravidelne pribúdajú na našom blogu. Preto ak ti chýba motivácia rýchlo si nejaký prečítaj. ????