Keď ťa prepadne chuť na sladké, je vždy lepšie siahnuť po doma upečenej dobrote ako po kupovaných keksíkoch, čokoládkach a pod. Keď si pripravíš tieto tvarohové mafiny, môžeš si ich vziať so sebou do práce, na výlety, či napr. aj na také kúpalisko. Navyše, vďaka jahodám ťa mafiny aj príjemne osviežia. A rovno si môžeš pripraviť 3 verzie. Poďme na to. :-)
Ako na to?
1
Vajíčka vyšľaháme s medom do peny.
2
Pridáme popučené banány a tvaroh. Všetko spolu dôkladne premiešame.
3
Preosiatu múku zmiešame spolu s práškom do pečiva a celú sypkú zmes primiešame k cestu.
4
Do plechu na mafiny pripravíme košíčky. Ak máme, použijeme silikónové.
5
Cesto rozdelíme na 3 časti. Prvú časť vylejeme do košíčkov a do stredu vtlačíme jahodu. (viď. obrázky)
6
Do druhej časti cesta pridáme kakao a dôkladne ho premiešame. Vylejeme do košíčkov a opäť vtlačíme jahodu.
7
Zvyšné jahody nakrájajme na malé kúsky a primiešame k poslednému cestu. Cesto tak dostane krásnu ružovú farbu.
8
Mafinky pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 30 minút.
9
Po upečení ich necháme vychladnúť.
Tip: Pečením sa jahoda trošku zmenší, čím vznikne otvor, kam môžeme pri servírovaní pridať lyžičku bieleho jogurtu.
Nech ti mafinky chutia! :-)
Množstvo fantastických receptov aj na takéto chutné desiate nájdeš v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Mohlo by ťa zaujímať aj:
Kakaovo-vanilkový puding cake s jahodami
Recepty na mafiny na sladko aj na slano
Recepty na bábovku - 15x inak
Som Nika, šéfredaktorka Fitshaker blogu. Milujem turistiku, dobré jedlo, prechádzky a západy slnka pri mori. Najväčšou láskou je však pre mňa moja rodina. Ak práve nebehám za svojou dcérkou, pravdepodobne plánujem ďalší výlet do prírody s batohom plným dobrôt!