Prístup na túto stránku majú len registrovaní návštevníci

Registrácia je zadarmo, odkaz nájdeš nižšie ;-)

Tvoja e-mailová adresa

Tvoje heslo

alebo sa prihlás cez facebook/ twitter

Späť na klasické prihlásenie

Nevieš si spomenúť na svoje heslo? Získaj nové na tejto stránke!

Ešte nie si zaregistrovaná? Registruj sa zdarma TU.

VIANOČNÝ DARČEK!

Máš od nás PREMIUM členstvo zadarmo až do 26.12.2015 do polnoci. Aby si stihla aspoň trošku spáliť tie vianočné koláčiky ;-)

Prajeme príjemné cvičenie :-)

Fitshaker tím

Ukončenie testu

Naozaj chceš predčasne ukončiť test? Nezistíš tak, aké cvičenie je pre teba najlepšie.

Naozaj chceš vynulovať svoje štatistiky?

Kliknutím na Áno zmažeš štatistiky – deň cvičenia, odcvičené hodiny a spálené kalórie.

Chceš si zmeniť program?

Momentálne máš nastavený program . Chceš ho zmeniť na program Tip na zdravý obed do 20 minút: Pečená treska v orechovom obale?

Tip na zdravý obed do 20 minút: Pečená treska v orechovom obale

Vytlačiť

Verím, že už dávno si dala stop vyprážaniu. Myslím si, že každé jedlo vieš pripraviť aj na zdravší variant. Stačí používať kvalitné suroviny a voliť zdravšie postupy prípravy. Náhradou vyprážania je pečenie v rúre. A presne taký je dnešný recept. Zabudni na vysmážanú tresku, ale priprav ju v rúre a v zaujímavejšom obale. Strúhanke totiž nahradíme orechami. Dodá jej to zaujímavú chuť a v kombinácii s vhodnou prílohou zaženie rýchlo hlad. Navyše, taký obed máš za 20 minút na stole. Pripravená na recept? :-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 šálku vlašských orechov
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • sušenú pažítku
  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • špaldovú múku na obaľovanie
  • cca 1-2 vajíčka na obaľovanie
  • cca 60 g kvalitného masla

Ako budeme postupovať?

1. Rúru predhrejeme na 200°C.

2. Orechy krátko pomelieme tak, aby ostali väčšie kúsky. Zmiešame ich s červenou paprikou a sušenou pažítkou.

3. Rybie filety rozkrojíme na dve časti, osolíme, okoreníme.

4. Potom každý filet obalíme v múke a vo vajíčku, podobne, ako sa zvyknú robiť rezne.

5. Každý filet buď celý obalíme mletými orechami, alebo ho neobalený položíme na vymastený plech a posypeme orechami iba vrch.

6. Na obalené ryby poukladáme malé kocky masla a dáme zapiecť na 10-15 minút.

7. Podávame s pestrým zeleninovým šalátom, obľúbeným dresingom alebo inou obľúbenou prílohou.

treska

 

rýchly obed

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Kopec zaujímavých receptov ti ponúkame aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty

 

Ďalšie rýchle recepty na tieto letné dni:

Chutná avokádovo-cuketová polievka plná zdravia

Pečená treska v paprikovej omáčke – obed do 30 minút

Morčacie prsia s mozzarellou a gilovanou zeleninou

Rukolový šalát s granátovým jablkom – tip na rýchlu večeru

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka na Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 01/08/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre

Vyhľadávanie

Nové cvičebné videá!

Nové cvičebné videá!
×

Sleduj priame prenosy zdarma!

Cvič podľa videí, alebo sa inšpiruj našimi video diskusiami o zdraví a chudnutí. Registrácia je zdarma.