Tip na zdravý obed do 20 minút: Pečená treska v orechovom obale

Verím, že už dávno si dala stop vyprážaniu. Myslím si, že každé jedlo vieš pripraviť aj na zdravší variant. Stačí používať kvalitné suroviny a voliť zdravšie postupy prípravy. Náhradou vyprážania je pečenie v rúre. A presne taký je dnešný recept. Zabudni na vysmážanú tresku, ale priprav ju v rúre a v zaujímavejšom obale. Strúhanke totiž nahradíme orechami. Dodá jej to zaujímavú chuť a v kombinácii s vhodnou prílohou zaženie rýchlo hlad. Navyše, taký obed máš za 20 minút na stole. Pripravená na recept? :-)

Doba prípravy: 20 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 šálku vlašských orechov
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • sušenú pažítku
  • 6 kúskov aljašskej tresky (filety)
  • morskú/himalájsku soľ
  • mleté čierne korenie
  • špaldovú múku na obaľovanie
  • cca 1-2 vajíčka na obaľovanie
  • cca 60 g kvalitného masla

Ako budeme postupovať?

1. Rúru predhrejeme na 200°C.

2. Orechy krátko pomelieme tak, aby ostali väčšie kúsky. Zmiešame ich s červenou paprikou a sušenou pažítkou.

3. Rybie filety rozkrojíme na dve časti, osolíme, okoreníme.

4. Potom každý filet obalíme v múke a vo vajíčku, podobne, ako sa zvyknú robiť rezne.

5. Každý filet buď celý obalíme mletými orechami, alebo ho neobalený položíme na vymastený plech a posypeme orechami iba vrch.

6. Na obalené ryby poukladáme malé kocky masla a dáme zapiecť na 10-15 minút.

7. Podávame s pestrým zeleninovým šalátom, obľúbeným dresingom alebo inou obľúbenou prílohou.

treska

 

rýchly obed

Prajem ti dobrú chuť! :-)

 

Kopec zaujímavých receptov ti ponúkame aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:

recepty

 

Ďalšie rýchle recepty na tieto letné dni:

Chutná avokádovo-cuketová polievka plná zdravia

Pečená treska v paprikovej omáčke – obed do 30 minút

Morčacie prsia s mozzarellou a gilovanou zeleninou

Rukolový šalát s granátovým jablkom – tip na rýchlu večeru

Antónia Puškášová

Antónia Puškášová

Redaktorka at Fitshaker
Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchúprípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz
Antónia Puškášová

Článok bol pridaný dňa 01/08/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéRecepty   |   Autor: Antónia Puškášová

Komentáre