Tip na zdravý obed do 20 minút: Pečená treska v orechovom obale
Verím, že už dávno si dala stop vyprážaniu. Myslím si, že každé jedlo vieš pripraviť aj na zdravší variant. Stačí používať kvalitné suroviny a voliť zdravšie postupy prípravy. Náhradou vyprážania je pečenie v rúre. A presne taký je dnešný recept. Zabudni na vysmážanú tresku, ale priprav ju v rúre a v zaujímavejšom obale. Strúhanke totiž nahradíme orechami. Dodá jej to zaujímavú chuť a v kombinácii s vhodnou prílohou zaženie rýchlo hlad. Navyše, taký obed máš za 20 minút na stole. Pripravená na recept? :-)
Doba prípravy: 20 minút
Čo budeme potrebovať na 3 porcie?
- 1 šálku vlašských orechov
- 1 lyžičku mletej červenej papriky (ak robíme pre deti, vynecháme)
- sušenú pažítku
- 6 kúskov aljašskej tresky (filety) – cca 600 g
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie (ak robíme pre deti, vynecháme)
- cca 50 g špaldovej múky na obaľovanie
- cca 2 vajíčka na obaľovanie
- cca 60 g kvalitného masla
Ako budeme postupovať?
1. Rúru predhrejeme na 200°C.
2. Orechy krátko pomelieme tak, aby ostali väčšie kúsky. Zmiešame ich s červenou paprikou a sušenou pažítkou.
3. Rybie filety rozkrojíme na dve časti, osolíme, okoreníme.
4. Potom každý filet obalíme v múke a vo vajíčku, podobne, ako sa zvyknú robiť rezne.
5. Každý filet buď celý obalíme mletými orechami, alebo ho neobalený položíme na vymastený plech a posypeme orechami iba vrch.
6. Na obalené ryby poukladáme malé kocky masla a dáme zapiecť na 10-15 minút.
7. Podávame s pestrým zeleninovým šalátom, zeleninkou pripravenou na pare, obľúbeným dresingom alebo inou obľúbenou prílohou.
Tip: Recept môžu deti od 2 rokov, ale vynecháme korenie.
Výživové hodnoty na 1 porciu:
Kalorické hodnoty | Tuky | Bielkoviny | Sacharidy | Vláknina |
734 kcal
3 083 kJ |
52 g | 47 g | 17 g | 4 g |
Prajem ti dobrú chuť! :-)
Kopec zaujímavých receptov ti ponúkame aj v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Ďalšie rýchle recepty na tieto letné dni:
Chutná avokádovo-cuketová polievka plná zdravia
Pečená treska v paprikovej omáčke – obed do 30 minút
Morčacie prsia s mozzarellou a gilovanou zeleninou
Rukolový šalát s granátovým jablkom – tip na rýchlu večeru
- Lahodná cviklová nátierka: tento recept z červenej repy si obľúbiš! - 12. januára 2021
- Blesková vajíčková polievka so zeleninou, IBA 15 minút a hotovo - 6. januára 2021
- Miešané vajíčka s paradajkou a fetou: aj toto je skvelá fitness strava pre ženy - 23. decembra 2020
Článok bol pridaný dňa 01/08/2018 a zaradený do kategórie: Jedlá z rýbPotréningovéReceptyRecepty pre detiRecepty pre deti od 2 rokovRýchle obedy či večere do 20 minút | Autor: Antónia Puškášová