Doba prípravy: max. 40 minút
Čo budeme potrebovať na 4-5 porcií?
- 400 g zemiakov
- 400 g maslovej tekvice
- 400 g bio fazule v paradajkovej omáčke
- 400 g bio lúpaných paradajok
- morskú/himalájsku soľ
- mleté čierne korenie
- bylinky podľa chuti (ja som použila sušené oregano, majorán, mletý kmín a čerstvú petržlenovú vňať)
- 2 lyžice olivového oleja na pokvapkanie zapekacej misy
- 150 g light mozzarelly
Ako budeme postupovať?
2. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
3. Vo väčšej miske zmiešame zemiaky, tekvicu, fazuľu v paradajkovej šťave, lúpané paradajky, soľ, korenie, kmín a sušené bylinky.
4. Zo všetkých surovín vypracujeme zmes, ktorú premiestnime do zapekacej misy, ktorú sme pokvapkali olivovým olejom.
5. Na vrch poukladáme plátky nakrájanej mozzarelly a takto pripravenú zmes pečieme 30-35 minút na 200 °C. Celý pekáč by mal zostať šťavnatý.
6. Pred podávaním jedlo posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tip: Pri príprave tohto jedla sa fantázií medze nekladú. Použiť môžeme napríklad aj kombináciu batatov a húb, prípadne zemiakov a cukety. Záleží, na čo máme práve chuť a čo máme doma. .-)
Viac chutných receptov nájdeš aj v našich knihách:
Mohli by ťa osloviť aj tieto recepty:
Rýchle a jednoduché tekvicové špagety s hlivou ustricovou
Fantastický teplý jesenný šalát so šošovicou, tekvicou a syrom feta
Fantastické cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, na ktoré stačí IBA 25 minút
Lenivé zemiaky s cottage syrom: rýchla zdravá večera pre chlapa aj deti od 1 roka
Volám sa Viki a som fotografka a blogerka. Mojím najväčším hobby je okrem jogy a cvičenia aj varenie/pečenie a fotenie, takže Fitshaker je super miestom, kde to všetko môžem zrealizovať a podeliť sa s vami o recepty či tipy v kuchyni. Milujem zdravé varenie, kvalitné a sezónne suroviny, rada podporujem domácich dodávateľov a výrobcov potravín a snažím sa vytvárať chutné a výživné recepty. Jedlo je dôležitou súčasťou nášho života a ako sa vraví, sme to čo jeme, takže by nám na tom malo záležať. :-) Môj instagram @viktoria.janov