Rýchle a jednoduché tekvicové špagety s hlivou ustricovou

Ak ešte nepoznáš špagetovú tekvicu, verím, že tento recept ťa inšpiruje natoľko, že si ju najbližšie zaobstaráš. Dužina špagetovej tekvice sa po upečení vidličkou rozdelí na vlákna, ktoré pripomínajú špagety a chutia výborne. Táto tekvica naozaj výborne nahradí cestoviny vo väčšine receptov a na tanieri budeš mať zrazu oveľa menej kalórií.

Doba prípravy: 40 minút

Čo budeme potrebovať na 3 porcie?

  • 1 špagetová tekvica (cca 1200 g po zbavení jadierok)
  • 300 g hlivy ustricovej
  • 3 jarné cibuľky (cca 40 g)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžicu masla ghee
  • 70 g mäkkého syra (použila som kozí)
  • 100 g mrazeného hrášku

Ako budeme postupovať?

1. Tekvicu rozpolíme a vyberieme jadierka.

2. Z vonkajšej strany ju poprepichujeme vidličkou.

3. Uložíme ju na plech vystlaný papierom na pečenie odrezanou stranou nadol.

4. Pečieme 25 minút pri 200°C.

5. Kým sa pečie tekvica, pripravíme si hlivu. Hlivu nakrájame na pásiky, cibuľku na kolieska a cesnak pretlačíme.

6. Na masle najprv speníme cibuľku, po chvíli pridáme cesnak a na záver hlivu.

7. Dusíme približne 10 minút na miernom ohni do zmäknutia, pridáme syr a hrášok, premiešame a necháme dôjsť ďalších 5 minút.

8. Dužinu upečenej tekvice pomocou vidličky rozdelíme na špagety. Môžeme všetko spolu premiešať hneď alebo až na tanieri, podľa toho, či aj ty budeš jedlo fotiť :-D.

 

Tip: Recept je uvedený bez soli a korenia, pretože najlepšie sa toto jedlo dochucuje priamo na tanieri. Odporúčam tekvicový alebo olivový olej a čerstvo mleté korenie alebo čili lupienky.

Tekvicové špagety

Prajem dobrú chuť! :-)

 

Ďalšie skvelé recepty nájdeš aj v našich kuchárskych knihách, ktoré sú mimochodom skvelým darčekom na Vianoce:

 

Vyskúšaj nabudúce aj:

Špagety s mletým hovädzím mäsom – môžeš buď tieto tekvicové alebo cuketové

Šošovicová boloňská omáčka na špagety

Cestoviny pappardelle s tekvicou hokkaido, hotové do 25 minút

Bohdana Tandlich

Článok bol pridaný dňa 13/12/2019 a zaradený do kategórie: ReceptyVegetariánske   |   Autor: Bohdana Tandlich

Komentáre