Všetky
Recepty
Zdravie
Cvičenie
Stravovanie
Všeobecné
Premeny
Fitshaker podcasty
Chudnutie
Pre fitmaminky
Sebarozvoj a motivácia
Tehotenstvo
Myslíme ekologicky!
Fit pobyty a dovolenky

Tip na výdatný vegan obed: Zeleninový guláš so šošovicou

45 min
6 porcií
zeleninový guláš

Potrebujeme: 

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľu
  • 500 g mrkvy
  • 500 g zemiakov
  • 150 g hnedej šošovice
  • 2 šálky vody
  • 1 červenú papriku
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 lyžicu sójovej omáčky (napr. Tamari)
  • 1 lyžicu sušeného cesnaku
  • 1 lyžicu sladkej červenej papriky
  • ½ lyžičky čili v prášku alebo podľa vlastnej chuti
  • 1 lyžicu majoránky
  • 2 šálky mrazeného hrášku
  • morskú/himalájsku soľ
zeleninový guláš

Mám pre teba tip na zdravý, výdatný guláš nabitý rastlinnými bielkovinami. Je to chutná dobrota, ktorá prekypuje pikantnou, aromatickou chuťou. Celé jedlo je na rastlinnej báze, vegánske, bez rafinovaného cukru, bez lepku, bez vysoko spracovaných prísad. Najlepšie na tom je, že chutí úžasne a mäso nám nebude chýbať.

Ako na to?

1

V hrnci si zohrejeme olej a opečieme do zlata na kocky nakrájanú cibuľu.

2

Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu so zemiakmi a 5 minút opekáme.

3

Pridáme šošovicu a zalejeme vodou. Dusíme, kým nie je zelenina takmer uvarené. Medzitým si na panvici do mäkka upečieme nakrájanú červenú papriku.

4

Upečenú papriku rozmixujeme spolu s krájanými paradajkami na kašu.

5

Tú následne pridáme k uvarenej zelenine, okoreníme, ochutíme sójovou omáčkou, osolíme.

6

Pridáme mrazený hrášok a ešte 10 minút dusíme, aby sa chute prepojili. Konzistencia by mala byť hustá. Ak je riedka, tak varíme, pokiaľ sa prebytočná voda neodparí.

7

Podávame samotné alebo s obľúbeným pečivom, ryžou alebo plackami.

Výživové hodnoty na 1 porciu:

303 kcal

1275 kJ

T:

3 g

B:

13 g

S:

54 g

V:

9 g

vegan obed recept

Dobrú chuť 😊!

Ďalšie skvelé inšpirácie na chutné recpty nájdeš aj v naších knihách:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka vo Fitshaker

Jedlo a fotografia je úžasný kreatívny priestor, v ktorom rada tvorím, experimentujem, skúšam nové veci a rada sa s nimi podelím. Varenie ma baví a je to moje hobby. Vyrastala som na dedine, preto dávam prednosť domácim sezónnym surovinám a poctivým výrobkom. Uprednostňujem jednoduchú prípravu a dostupné suroviny, spájam tradičné s moderným a milujem voňavé korenie. Pestrosť a farebnosť pokrmov ma zaviedlo na cestu fotografie jedla a všetkého čo je s ním spojené. Môj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Páči sa ti náš článok? Zdieľaj ho na sociálnych sieťach.